AMT Awards 2022: Drie competities voor studenten en vakprofessionals

AMT Awards 2022: Drie competities voor studenten en vakprofessionals

De studentencompetities Bedrijfs- en Autotechnicus van de Toekomst ken je natuurlijk al. Ze worden nu aangevuld met een derde categorie, speciaal voor vakprofessionals.Word jij Autotechnicus van het Jaar?

Als auto- of bedrijfsautotechnicus sta je elke dag voor nieuwe uitdagingen. De branche weet dat een goede technicus onbetaalbaar is. Maar wie is de beste? En wie is het aanstormende toptalent? En wat is nu de beste automotive opleiding? Met de AMT Awards komen we erachter.

Het belooft een flinke strijd te worden”

Studenten strijden, net als de afgelopen jaren, om de titel Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst. Professionals maken kans op de titel Autotechnicus van het Jaar. Het belooft een flinke strijd te worden, die losbarst op 25 oktober.

Gesteund door branche

De AMT Awards worden breed gedragen door de branche. Alliance Automotive Group, Sonic Equipment, LKQ Fource, AA Equipment Support, ACtronics, Vereniging ATC, MPM en Snap-on blijven als partners de competitie ook in 2021 ondersteunen.

Nieuwe partners zijn de RAI Vereniging, Hella, Autodistribution Nederland, KwikFit, NGK-NTK, High-Tec Specialty, DiagnoseXpert, Waeco en ZF.

Een flinke lijst, waar AMT bijzonder trots op is. Het vak van bedrijfs- en autotechnicus meer waarde geven is altijd het doel geweest van de competitie. De steeds groter wordende hoeveelheid partners geeft aan dat deze boodschap gehoord wordt.

Uitdagende vragen

De AMT Awards zouden geen betekenis hebben zonder een écht uitdagende kennistest. De vragen zijn gemaakt door GMTO, Electude, Oxcart en Edivision. De APK-vragen komen van de RDW en PSB. Dit staat garant voor vragen van lesniveaukwaliteit.

Hoeveel je ook oefent, een hoge score krijg je niet cadeau”

Om je voor te bereiden op de echte test, die je maar één keer kan doen, zijn er dit jaar voor het eerst oefentests. Maar hoeveel je ook oefent, een hoge score krijg je niet cadeau.

Mooie prijzen

Dat heeft een reden. De AMT Awards zijn serieuze competities waarmee de winnaars hele mooie prijzen kunnen winnen. Wie in de kortste tijd de meeste vragen van de online kennistest goed beantwoordt, mag zich in de halve finale uitleven op praktijkopdrachten van niveau. Voor het niveau in de beide finales zorgen Tom Seldenthuis van Seldenthuis Educatie en Leander Engelbertink van Focus op Mobiliteit.

Wie de finale wint, mag kiezen tussen een gevulde gereedschapskar van Sonic of een uitgebreide Picoscope-set van AA Equipment Support, inclusief gebruikerstraining. Studenten mogen zich daarnaast natuurlijk levenslang Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst 2022 noemen. De beste vakprofessional wordt Autotechnicus van het Jaar 2022.

Deelnemers maken kans op mooie prijzen

Beste school

Net als de vorige jaren strijden scholen om de titel ‘Beste school’. Opleidingen doen automatisch mee als tien of meer studenten de kennistest invullen. Doordat de vragen van lesniveaukwaliteit zijn, geeft de test een extra dimensie aan de lesstof.

Ben je docent en heb je meer informatie of promotiemateriaal nodig om je studenten enthousiast te maken? Mail naar amt@vakmedianet.nl en we helpen je! De prijs voor de winnende school is een uitgebreide Picoscope-set, beschikbaar gesteld door AA Equipment Support.

Doe mee!

De kennistests zijn vanaf 25 oktober beschikbaar via amtawards.nl. Je vindt hier ook de oefentests. In de opmars naar de halve finale, op 20 januari bij TAC Academy in Waalwijk, maken we tweewekelijks periodewinnaars bekend. Wie de hoogste score haalt, krijgt de AMT Lunchtools thuisgestuurd.

De finale van de AMT Awards vindt plaats op 8 februari, tijdens de vakbeurs Auto Prof in Gorinchem. We zien je daar!

Planning AMT Awards 2022

25 oktober 2021: Start kennistests op amtawards.nl

24 december 2021: Bekendmaking halvefinalisten

20 januari 2022: Halve finale individueel bij TAC Academy in Waalwijk

21 januari 2022: Halve finale scholencompetities

8 februari 2022: Finales AMT Awards en scholencompetitie

Soms roept een artikel vragen op, zoals het artikel over het databussysteem. Auteur Gino Decoster klom in het toetsenbord en duikt nog dieper in de materie. - Foto: ANP

Lezersvraag: verschillen tussen Non Fault Tolerant en Fault Tolerant...

AMT-lezer Martijn de Bruijn mailde de redactie met een vraag naar aanleiding van het Back to Basics-artikel over het databussyssteem in AMT 4 van...

De APK is de levenslijn van het autobedrijf. Maar hoe sterk en dik is die levenslijn eigenlijk? In euro's!

APK is betrokken bij 38% van de werkplaatsomzet

De APK wordt wel de levenslijn van het autobedrijf genoemd. Logisch, de keuring trekt de automobilist periodiek het autobedrijf in. Maar hoe...

Foto: Shutterstock

Column Hugo Claver: koester Nederlandse APK

De APK zoals we die in Nederland geregeld hebben, is binnen Europa niet vanzelfsprekend. Reden om er extra zuinig op te zijn.

Hoe slaag je hier voor het examen? APK-opleiders en exameninstituut IBKI geven tips.

Zo slaag je voor het APK-examen Bevoegdheidsverlenging!

De APK-opleiders zijn kritisch over het APK-examen. In hun ogen vraagt het vooral taalvaardigheid in plaats van keuringsbekwaamheid. IBKI pareert die...

In de praktijk geeft de keurmeester in geval van speling op een wiellager de klant het advies dat te laten vervangen. Op het examen moet hij kunnen bepalen of de speling voor de APK nog toelaatbaar is.

IBKI over APK-examen: keurmeester moet óók kunnen lezen

Is het examen Bevoegdheidsverlenging APK een goede toets voor de bekwaamheid van APK-keurmeesters? Die vraag stelden we niet alleen aan...

Martin Pardoel van PSB: "Het examen is een leestest en sluit niet aan op de schoolopleiding van jonge keurmeesters."(Foto PSB)

Opleiders: 'Taalgebruik APK-examen deugt niet'

Opleiders zien in het APK-examen bevoegdheidsverlenging tal van onduidelijke formuleringen, instinkers en complex suggestieve vragen. Wat toetsen we...

Foto's en video: Mike Tekst & Beeld

De werkplaats van De Snoekfabriek | MET VIDEO

Eigenlijk wilde Pascal van Merkestein zich specialiseren in de Citroën DS. Dat is de reden waarom zijn bedrijf 'De Snoekfabriek' heet. Door een...

Foto: Shutterstock

Column Mark van Abeelen: APK-keurmeester in het beklaagdenbankje

Mag een keurmeester (mede-)verantwoordelijk gehouden worden voor een ongeval en de gevolgen ervan?