Trots op het vak: Jeffrey Mijnheer, diagnosetechnicus bij Procar in Zwolle

Trots op het vak: Jeffrey Mijnheer, diagnosetechnicus bij Procar in Zwolle

Elke maand laat AMT een trotse autotechnicus aan het woord. Dit keer: Jeffrey Mijnheer, diagnosetechnicus bij BMW-specialist Procar in Zwolle.

Wie: Jeffrey Mijnheer, 28 jaar
Wat: Diagnosetechnicus
Waar: Procar (BMW-specialist), Zwolle

1 Waarom heb je voor het vak gekozen?

Ik sleutelde al vanaf jonge leeftijd aan mini-bikes, scooters en auto’s.

2 Wat vind je het leukste werk?

Grote projecten, zoals het vervangen van motoren, het monteren van superchargers, verlagingssets, schroefsets en onderstellen voorzien van rubbers van Powerflex. Het gaat vaak over grote bedragen. Ik ben er soms weken mee bezig.

‘Ik ben soms weken met grote projecten bezig’”

3 Wat is je favoriete automerk, waarom?

BMW. Fijne rijdersauto’s en over elk detail is nagedacht. Ik heb een Alpina B10 3.3 en een 540i V8 gehad. Ik rij nu een 1 Serie, want mijn vriendin en ik hebben een huis gekocht.

4 Wat is je favoriete gereedschap?

Originele diagnoseapparatuur van BMW.

5 Welke opleiding heb je gedaan?

Eerste autotechnicus en APK-keurmeester. Het lijkt mij leuk om cursussen over elektrische auto’s te volgen.

6 Wat wil je veranderen in de autobranche?

Dat auto fabrikanten meer gebruik maken van duurzamere materialen. Wanneer motoren of onderdelen vroegtijdig de geest geven, komt dat vaak door te kwetsbare materialen. De distributieketting van een moderne auto lijkt bijvoorbeeld wel een fietsketting!

7 Waar ben je het meest trots op?

Als ik een groot project heb gedaan en de klant tevreden is. Klanten komen vanuit Den Haag of België terug voor onderhoud.

8 Wat is je droombaan?

Die heb ik al. Ik ga elke dag met plezier naar het werk en kom tevreden weer thuis.

9 Heb je een tip voor collega’s?

Werk geordend en gestructureerd. Met een nette gereedschapskist en stellingen om gedemonteerde onderdelen neer te leggen hoef je niet te zoeken, is de kans op fouten klein en werk je efficiënt.

Lees meer over

John Mulder

John Mulder

Freelance redacteur

Na IVA-Driebergen werkte John Mulder bij twee auto-importeurs, voordat hij autojournalist werd. Zijn belangstelling beperkt zich niet tot autotechniek, want ook (Nederlandse) autohistorie, -ontwerp en -design hebben zijn interesse. In 2013 schreef hij het jubileumboek: "VACO 75 jaar verenigd beter" en in 2015 een 'liber amicorum' voor Ruud Spuijbroek, secretaris van VACO. John is voorzitter van Conam (Contactgroep Nederlandse Auto- en Motorhistorie).

Email: john.mulder@wxs.nl