Corona-protocol voor het autobedrijf: Zó werk je corona-proof!

Corona-protocol voor het autobedrijf: Zó werk je corona-proof!
Naast de algemene regels zoals anderhalve meter afstand, bevat het protocol ook tips en voorschriften over bijvoorbeeld werken en leveren op afspraak, doseren van klanten, het gebruik en reinigen van gereedschap en het inrichten van ruimtes. Josje Salentijn was nauw betrokken bij het tot stand komen van het protocol en vertelt je er alles over.

Hoe hou je anderhalve meter afstand in je werkplaats? Hoeveel klanten mogen in je bedrijf zijn? Hoe werk je veilig aan je klantauto's? Hoe pas je de officiële RIVM-richtlijnen toe in je bedrijf? Om je daarbij te helpen is een corona-protocol tot stand gekomen, speciaal voor onze branche. Arbodeskundige Josje Salentijn vertelt je hoe het protocol eruit ziet én geeft tips voor een corona-proof autobedrijf.

Brancheorganisaties, opleiders, vakbonden en specialisten in de mobiliteitssector hebben de handen ineengeslagen om een gezamenlijk branche breed corona-protocol op te stellen, dat veilig, hygiënisch en ‘corona-proof’ werken moet garanderen.

Het protocol bevat een handleiding met praktische instructies voor werkgevers, voor medewerkers, voor klanten en bezoekers en voor leveranciers. Uitgangspunt zijn de voorschriften van het RIVM en de dagelijkse praktijk bij de aangesloten bedrijven.

Coronaverantwoordelijke

Wist je bijvoorbeeld dat elk bedrijf in de mobiliteitsector volgens het protocol een coronaverantwoordelijke moet aanwijzen? Wat dat inhoud legt Josje duidelijk uit.

Daarnaast geeft ze praktische tips en legt ze uit waarom het zo belangrijk is je aan de richtlijnen te houden, ook als corona in jouw regio niet veel voor komt.

Heb je na het bekijken van de video nog vragen? Dan kun je terecht op de speciale coronahelpdesk van OOMT.

Wil je het protocol lezen? Download het document hier.