Aircoservicemachine: Huren in plaats van investeren

Aircoservicemachine: Huren in plaats van investeren

Het is iets rustiger in de werkplaats en dus is er ook ruimte voor nieuw werk. Aircoservice aanbieden aan je bestaande en nieuwe klanten is dan een interessante optie. Zo'n machine is echter nog best prijzig. Geen nood, je kan er ook een huren!

Het aircoseizoen is weer volop begonnen, en misschien wilde je wel in een R1234yf aircoservicemachine investeren, maar durf je die investering nu even niet aan. Specialist Airco Techniek biedt hulp en verkoopt niet alleen aircoservicemachines, je kan ze ook tijdelijk huren. Hoe zit dat?

Acht weken huren

Germen Wever van Airco techniek: "We bieden inderdaad de mogelijkheid om twee verschillende machines te huren voor een aantrekkelijk tarief. Na de vaste periode van acht weken is de keuze aan het autobedrijf. Nog eens acht weken verlengen, de machine weer inleveren óf overnemen. In dat laatste geval wordt de betaalde huur ingehouden op de aanschafprijs."

Klinkt goed, geen investeringsrisico en toch auto's met R1234yf kunnen servicen.

Keuze uit twee machines

Je kan voor het R1234yf koudemiddel kiezen uit twee verschillende machines. De Mahle ACX450 en de Ecotechnics NEXTTHFO. Eerst genoemde kost in aanschaf € 3.650,-, je huurt deze voor € 10,72 per dag. De Ecotechnics is € 1000,- goedkoper in aanschaf en huur je voor € 7,15 per dag.

Vanzelfsprekend zijn beide machines ook startklaar af te leveren met koudemiddel, olie en UV-gevulde containers, uitgebreide instructies en vijf jaar garantie.

En R134a aircoservice?

Wil je ook auto's servicen met R134a koudemiddel-systemen, dat kan ook. De huurprijzen zijn het zelfde. De aanschafprijs ligt € 200,- lager. Een combimachine zit niet in het assortiment.

Snel geregeld

Heb je interesse in de huurconstructie, op de pagina huureenaircomachine.nl vind je meer informatie en vraag je een huur-offerte aan.

Tom Polman

Tom Polman

Product Owner AMT

Tom studeerde HTS-Autotechniek aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en specialiseerde zich in Automotive Services. Met zijn afstudeeropdracht stond hij aan de basis van het AMT Garageforum. Hierna groeide hij door binnen AMT. Eerst enkele jaren als redacteur en sinds mei 2013 naar hoofdredacteur van AMT.

Tom rijdt Renault, heeft een vrouw en twee dochters en zijn interesses liggen in snelle vierwielers en alles met vooruitstrevende techniek in zich.

Email: tompolman@vakmedianet.nl
Telefoon: (0)88-5840 706

Soms roept een artikel vragen op, zoals het artikel over het databussysteem. Auteur Gino Decoster klom in het toetsenbord en duikt nog dieper in de materie. - Foto: ANP

Lezersvraag: verschillen tussen Non Fault Tolerant en Fault Tolerant...

AMT-lezer Martijn de Bruijn mailde de redactie met een vraag naar aanleiding van het Back to Basics-artikel over het databussyssteem in AMT 4 van...

De APK is de levenslijn van het autobedrijf. Maar hoe sterk en dik is die levenslijn eigenlijk? In euro's!

APK is betrokken bij 38% van de werkplaatsomzet

De APK wordt wel de levenslijn van het autobedrijf genoemd. Logisch, de keuring trekt de automobilist periodiek het autobedrijf in. Maar hoe...

Foto: Shutterstock

Column Hugo Claver: koester Nederlandse APK

De APK zoals we die in Nederland geregeld hebben, is binnen Europa niet vanzelfsprekend. Reden om er extra zuinig op te zijn.

Hoe slaag je hier voor het examen? APK-opleiders en exameninstituut IBKI geven tips.

Zo slaag je voor het APK-examen Bevoegdheidsverlenging!

De APK-opleiders zijn kritisch over het APK-examen. In hun ogen vraagt het vooral taalvaardigheid in plaats van keuringsbekwaamheid. IBKI pareert die...

In de praktijk geeft de keurmeester in geval van speling op een wiellager de klant het advies dat te laten vervangen. Op het examen moet hij kunnen bepalen of de speling voor de APK nog toelaatbaar is.

IBKI over APK-examen: keurmeester moet óók kunnen lezen

Is het examen Bevoegdheidsverlenging APK een goede toets voor de bekwaamheid van APK-keurmeesters? Die vraag stelden we niet alleen aan...

Martin Pardoel van PSB: "Het examen is een leestest en sluit niet aan op de schoolopleiding van jonge keurmeesters."(Foto PSB)

Opleiders: 'Taalgebruik APK-examen deugt niet'

Opleiders zien in het APK-examen bevoegdheidsverlenging tal van onduidelijke formuleringen, instinkers en complex suggestieve vragen. Wat toetsen we...

Foto's en video: Mike Tekst & Beeld

De werkplaats van De Snoekfabriek | MET VIDEO

Eigenlijk wilde Pascal van Merkestein zich specialiseren in de Citroën DS. Dat is de reden waarom zijn bedrijf 'De Snoekfabriek' heet. Door een...

Foto: Shutterstock

Column Mark van Abeelen: APK-keurmeester in het beklaagdenbankje

Mag een keurmeester (mede-)verantwoordelijk gehouden worden voor een ongeval en de gevolgen ervan?