Auto Prof - AMT Live 2020: Wat kan je er zien, leren en doen?

Auto Prof - AMT Live 2020: Wat kan je er zien, leren en doen?

Van 11 tot en met 13 februari staat in het teken van de automotive professional: tijd voor Auto Prof - AMT Live 2020! Op de beursvloer vind je de nieuwste tools, equipment, autotechniek, trainingen en meer. In de AMT-kennistheaters kan je (gratis) sessies volgen van experts uit de branche. Wat er te zien en te doen is? We nemen alvast wat highlights met je door.

Wat is er te doen op het AMT-plein?

Het kloppend hart tussen de kennisdomes is het AMT-plein. Natuurlijk is de voltallige AMT-redactie aanwezig en we maken graag kennis met je. Heb je tips voor AMT, wil je kwijt wat beter kan of waar je blij mee bent? Ga met ons in gesprek. Jouw AMT-ervaring is belangrijk voor ons.

Natuurlijk is er meer te beleven op het ons plein. Je er bijzondere voertuigen en techniek, zoals een heuse eKäfer en de aandrijflijn van een VW e-UP.

We testen we ook nog even je kennis. Raad vijf onderdelen. Lijkt makkelijk, maar… je krijgt ze niet te zien, je mag ze alleen even aanraken.

Reikt jouw kennis zo ver dat dat genoeg is? Dan kan je dat zomaar een Nintendo Switch opleveren!

Wil je weten wat je de kennisdomes je te bieden hebben? Klik hier voor het programma AMT-kennissessies en hier voor de Partnersessies!

Componenten en onderdelen

Een lasnaad uit een flesje? Hoe dat zit, zie je op de stand bij Levico. Koop je een fles van dit lijmproduct, dan krijg je een flesje granulaat cadeau.

Bij Gates krijg je met demo’s op een motorblok, tips over riemaandrijvingen.

Buren Hallum, specialist in onderdelen van Italiaanse merken, goes USA.

Het programma van de Amerikaanse merken van de FCA groep (Jeep, Chrysler, Dodge, Ram) breidt uit en is op hun stand te zien.

Arniepol steelt de show met demo’s van hun universele trekhaak-kabelset met ‘slimme’ e-module.

Een andere slimme innovatie is te zien bij Berner: een draadloze oplossing voor het opladen van je werklamp én smartphone.

Molco Car Parts toont een aandrijflijn samengesteld uit onderdelen van Palidium. Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol.

R&W Batterijen informeert over accupakketten voor EV en recycling van (conventionele) accu’s.

Tools & Equipment

Op zoek naar nieuw gereedschap en apparatuur? Tools en equipment-leveranciers zijn goed vertegenwoordigd op de beursvloer.

JN Testapparatuur laat haar licht schijnen op het nieuwe Capelec koplampafstelapparaat.

CBX vertelt je alles over ADAS (tevens in een kennissessie) en demonstreert hun kalibratiesysteem op de stand.

Equipment Group laat zien wat zij in huis hebben op het gebied van schadeherstel. Je kan je skills tonen op hun stand en mooie prijzen winnen, en een kijkje nemen in de nieuwe spuitcabine.

De Hunter Quick Check Drive meet wielstanden zonder tussenkomst van een technicus. Deze primeur zie je bij Fuchs en Explora.

Laatstgenoemde laat een werkende Hunter-teststraat zien op de stand. Van rollenremmentestbank met resonantietester, gekoppeld aan een Maha-koplampafstelapparaat, gevolgt door een rijbaanschaarhefbrug in uitlijnuitvoering.

Diagnosestellen met de warmtecamera Flir One Pro, die je maakt van je mobiel (!) kan bij Serenco.

En wie heeft er geen gereedschap van Snap-on in de kar liggen? Op de beurs laat zij de nieuwste aanwinsten op het assortiment zien.

Daarnaast introduceert ze ‘Intelligente Diagnose’ en zie je voor het eerst hun EZ-ADAS kalibratiesysteem in actie.

Ben je nog op zoek naar een nieuwe gereedschapwagen? Loop dan ook even langs SP Tools en bekijk de nieuwe Diamond Black serie (voor een speciale introductieprijs!)

Nieuw: AMT Diagnose Challenge

14 mei: Een praktische trainingsdag, i.s.m. GMTO en TAC Academy, waar diagnose stellen centraal staat. In acht workshops van hoge kwaliteit word je getraind door diagnosespecialisten om sneller storingen op te lossen en om je diagnosekennis te verbeteren. Van diagnose stellen met de scope tot aircodiagnose, de onderwerpen zijn breed en direct toe te passen in de werkplaats. Kijk, daar heb je wat aan…

Meer weten of direct inschrijven? Op het AMT-plein vind je alle informatie over dit uitdagende event. Kan je niet wachten, kijk dan op diagnose-challenge.amt.nl.

Topje van de ijsberg

Zoveel te zien en te doen, dat kunnen we niet allemaal in dit artikel. Op amt.nl vind je alle info over de kennissessies, standhouders, primeurs, demo’s en nog veel meer.

Kom je naar Gorinchem? Vergeet dan niet de handige beursgids mee te nemen die voor je klaar ligt bij de ingang.

Daarin vind je alle standhouders en de plattegrond, het kennissessieprogramma en alle info om van je bezoek aan Auto Prof –AMT live een succes te maken!

Olie & Additieven

Hoe belangrijk olie is in de branche blijkt wel uit het aantal oliespecialisten die te vinden zijn Auto Prof – AMT Live.

Primeur van Kroon Oil is hun hernieuwde support-concept waar ook de nieuwe Powerflush-spoelunit deel van uitmaakt.

Dupag speelt in op de problemen die biobrandstoffen, olieverbruik en motorvervuiling kunnen veroorzaken.

Eurol introduceert de ‘Eurol Service Point’-garageformule.

Olieservice Zuid laat live op de stand zien hoe je een automatische transmissie inwendig reinigt en je vind er alles over olie voor hybride auto’s met benzinemotoren.

Nieuw bij Liqui Moly is de Pro-Line direct injection-reiniger, een benzine-additief dat het LSPI-risico bij downsize motoren verlaagt.

Finale Bedrijfs- & Autotechnicus van de Toekomst!

Na weken van spanning, de online kennistest en de halve finale wordt de eindstrijd van Bedrijfs- en Autotechnicus van de toekomst live ‘uitgevochten’ op het AMT-plein.

Onder leiding van de bekende autojournalist Ronald Tameling voeren de finalisten een aantal praktijkopdrachten uit. De studenten bedrijfs- en autotechniek die deze het beste en snelste uitvoeren, mogen een jaar lang de titel dragen.

Kom dinsdag 11 februari om 15.30 uur naar het AMT-plein om de finalisten aan te moedigen en zie met eigen ogen wat ‘ons’ technisch talent in huis heeft!

Nederland barst van het (bedrijfs)auto technisch talent. Dat hebben de winnaars van AT & BAT van de Toekomst al laten zien. Wie zijn de volgende?

Airco

Een goedwerkende airco is belangrijk. Niet alleen in de zomer. Op Auto Prof – AMT Live laten diverse aircoleveranciers je de laatste trends en oplossingen zien.

Bij Waeco Aircon hoe je je investering in een aircoservicestation terugverdient met hun ‘ Waeco low emission-terugverdienmodel’ en hoor je wat ‘iov-service’ is.

Gasco (leverancier van industriële gassen en koudemiddelen) demonstreert hun nieuwe Coolseal lekzoeksysteem dat zelf-zoekend én zelf-oplossend de kleinste gaatjes in een aircosysteem vindt en oplost.

Let ook even op de ‘coole’ beursactie: schaf je tijdens Auto Prof – AMT Live een nieuwe gascilinder aan, dan krijg je de vulling gratis!

Banden en wielen

Schade aan een velg? Raats Motorsport herstelt ze weer als nieuw. Ontdek welk type velg welke herstelling nodig heeft en wat dat kost.

Natuurlijk zijn voorbeeldvelgen op de stand aanwezig.

Bij Reedijk Banden Import extra aandacht voor twee nieuwe profielen:

Winterband WP6 en all season band AP3. Dakar-held Tim Coronel maakt zijn opwachting op de stand. “Hai, hai!”.

Van den Ban Autobanden is op zoek naar nieuwe Novex-dealers. Iets voor jou? Alle ins en outs hoor je op hun stand.

Schrijf je in!

Toegang tot Auto Prof - AMT Live is gratis als je je vooraf registreert. Vooraf aanmelden voor de kennissessies is niet nodig, maar kom op tijd, want de kennisdomes zitten snel vol. De Evenementenhal Gorinchem is geopend van 15.00 - 22.00 uur.

Vraag je tickets snel en eenvoudig aan via www.autoprof-amtlive.nl. Bij registratiecode vul je 2501 in en voilà, je gratis e-ticket valt in je mailbox.