AMT zoekt Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst

AMT zoekt Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst
Vier trotse oud-winnaars: Stijn van den Oever, Frank Ruiter, Tyronne van Genechten en Vince Vervoort.Wie worden Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst 2020? De finales komen eraan. We verheugen ons erop!

De strijd is losgebarsten: AMT zoekt voor de vijfde keer de Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst. In deze competities laat aanstormend talent technische kennis en skills zien. Welke vier mbo-studenten strijden in 2020 om de titel?

Vanaf nu kan elke mbo-student Autotechniek of Bedrijfsautotechniek meedoen aan een online kennistest. Deze bestaat uit tien uitdagende technische vragen. De vier best scorende studenten per competitie, in totaal acht studenten, worden uitgenodigd voor de halve finale.

Daar brengen zij de theorie in de praktijk. Overigens worden niet alleen de beste individuele prestaties beloond: ook de best scorende school valt in de prijzen.

Finale op Auto Prof - AMT Live

In de examenwerkplaats van IBKI, dat onder andere examens afneemt voor APK-keurmeesters, moeten de halvefinalisten een aantal uitdagende storingen oplossen. De vier beste studenten, twee per competitie, gaan de eindstrijd aan tijdens de beurs Auto Prof - AMT Live, op 11 februari in Gorinchem.

Gedragen door de branche

AMT organiseert de competities samen met kennispartners Innovam en IBKI en partners Volvo Trucks, Vakgarage, ATC, MPM Oil, ACtronics en de Van Mossel Groep. Zij dragen bij aan de kwaliteit van het event en belonen deelnemers voor hun skills.

Brancheorganisatie Bovag ondersteunt de competities Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst als ambassadeur. “Omdat het vak autotechnicus een prachtvak is, dat de komende jaren alleen maar mooier wordt met alle nieuwe technologieën die er aan komen. Van elektrische aandrijving tot rijhulpsystemen.”

Tussenstanden en uitslagen

De tussenstanden zijn live te volgen via autotechnicusvandetoekomst.nl en bedrijfsautotechnicusvandetoekomst.nl. Studenten kunnen tot en met vrijdag 13 januari 2020 meedoen aan de online voorronde en zo een plek in de halve finale bemachtigen.

Oud-winnaars in de hoofdrol

Oud-winnaars Stijn van den Oever, Tyronne van Genechten en Vince Vervoort werden eerder Autotechnicus van de Toekomst. Frank Ruiter veroverde de titel Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst. De winnaars van vorige edities gaan in onderstaande video op zoek naar de volgende Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst.