nieuws

(Bedrijfs)Autotechnicus van de Toekomst: Op naar de finale!

Werkplaats & Onderhoud 1262

Meer dan 800 aankomend auto- en bedrijfsautotechnici deden mee aan de online voorrondes van de Autotechnicus en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-competities. Na vier weken maken we de balans op. Wie zijn de laatste weekwinnaars, wie gaan er naar de finale op 23 november en welke ROC’s gaan strijden om de scholenprijs?

(Bedrijfs)Autotechnicus van de Toekomst: Op naar de finale!
Bedrijfsautotechnicus en Autotechnicus van de Toekomst, we tellen af naar de finale…

Eerst even dit: Wil je je (bedrijfs)autotechnische kennis testen? Dat kan nog altijd op autotechnicusvandetoekomst.nl en op bedrijfsautotechnicusvandetoekomst.nl. Geef antwoord op de tien technische vragen en kijk hoeveel punten je scoort. Maar let op, je resultaten tellen niet meer mee. Na vier weken maken we nu de laatste weekwinnaars bekend evenals de autotechnici, bedrijfsautotechnici en de scholen, die op vrijdag 23 november om de prijzen gaan strijden.

Weekwinnaars

Bij de autotechnici kwam Thijs Masselink van het Rijn IJssel College tot de hoogste score: 905 punten. Bij de Bedrijfsautotechnici kwam Frank Ruiter (ROC van Amsterdam / MBO College Westpoort) zelfs tot 916 punten. Thijs en Frank, van harte gefeliciteerd, de Hazet 15-delige schroevendraaiersets zijn naar jullie onderweg. Wie de winnaars van de eerste drie weken ook al weer waren? Dat lees je hier, hier en hier.

opgave ATvdT

Hoe staat het met jouw (bedrijfs)autotechnische kennis? Je doet niet meer mee voor de prijzen, maar allebei de onlinetests staan nog wel gewoon open.

De beste scholen

Een hoge gemiddelde score en veel deelnemers, die combinatie leidt tot een hoge score in de scholencompetitie. De Top 3 scholen bij de Bedrijfsautotechnici en de Top 3 bij de autotechnici zien we met grote afvaardigingen terug in de finale bij Innovam/IBKI in Nieuwegein.

Welke scholen dat zijn? Koning Willem I, Summa College en ROC van Amsterdam / MBO College Westpoort bij de bedrijfsautotechnici en Koning Willem I, Summa College en ROC Nijmegen bij de autotechnici.

De beste (bedrijfs)autotechnici

Tja, en dan de finalisten, welke vier autotechnici in opleiding en welke vier bedrijfsautotechnici scoorden het allerhoogst in de afgelopen vier weken?

Dat zijn… tromgeroffel… bij de autotechnici… tromgeroffel…:

Vince Vervoort, Sezer Demirci en Tom Totté, alle drie van het Summa Automotive en Gino van Schijndel van het Koning Willem 1 College!

Bij de bedrijfsautotechnici waren …tromgeroffel…: Ryan Baijens (Koning Willem 1), Niels van de Goor (Summa), Frank Ruiter (College Westpoort) en Ryan Broeren (Summa) de allerbesten!

Pittige diagnoseklussen

Natuurlijk feliciteren we deze acht toppers van harte. En we wensen ze alle succes van de wereld. Dat zullen ze nodig hebben, want op vrijdag 23 november wacht ze een aantal pittige diagnoseklussen in de examenwerkplaats in Nieuwegein. Wat voor klussen precies, hoe je die tot een goed einde brengt en wie dat het allerbeste deden? Dat lees je straks natuurlijk in AMT 12.

Reageer op dit artikel