nieuws

Turbo vervangen? Laat de turbomarkt niet lopen

Werkplaats & Onderhoud 1851

Turbo-reparaties zijn arbeidsintensief en risicovol; als het fout gaat, kan je er als garagehouder behoorlijk bij inschieten. Maar er zijn manieren om de technische en financiële risico’s uit te sluiten. Hoe dan?

Turbo vervangen? Laat de turbomarkt niet lopen

Bij de meeste universele autobedrijven komen zoveel verschillende merken auto’s en turbo’s over de vloer, dat het niet eenvoudig is om te weten wat de juiste werkwijze is.

Gemiddeld vervangen technici slechts een paar keer per jaar een turbo, waardoor het niet meevalt om er handigheid en ervaring in te krijgen. Sommige technici zien zelfs op tegen de vervanging van een turbo.

Maar als je de werkelijke oorzaak van het defect wegneemt voordat je een nieuwe turbo monteert en bij dat proces ondersteuning krijgt, dan weet je zeker dat je er als garagehouder niet bij inschiet.

Vervang de filters op tijd

Turbo’s zijn heel sterk, maar ook kwetsbaar. Als ze kapot gaan is dat meestal door een oorzaak van buitenaf. Bijvoorbeeld door te weinig of vervuilde olie. Ook schade door water en condens komt voor. Vaak is de oorzaak achterstallig onderhoud. Vervang daarom altijd brandstof- en oliefilters op tijd en vergeet het luchtfilter niet, want een zandkorrel in de aanzuiglucht kan veel schade veroorzaken. Controleer ook de olietoevoer- en olieafvoerleidingen en de oliezeefjes en let goed op verstopte EGR- en roetfiltersystemen.

Als je maar weet wat je doet

Eigenlijk is het vervangen van een turbo niet zo heel moeilijk, als je maar precies werkt en weet wat je doet. Wist jij dat je een turbo nooit bij de actuator, actuatorasje of het vacuümslangetje moet beetpakken?

De turbomarkt groeit snel en is veel te interessant om te laten lopen

Er zijn veel verschillende turbo’s en ze moeten allemaal op een andere manier vervangen worden. Weet jij bij elke specifieke auto wat je wel en niet moet doen? Zo niet, dan is de kans op herhalingsschade groot.

Twee weten meer dan één

De turbomarkt groeit snel en is veel te interessant om te laten lopen. Dat hoeft ook helemaal niet, want met een beetje hulp weet jij straks precies hoe je een turbo moet vervangen. Het is tenslotte geen regulier onderhoud en juist dan is alle hulp welkom bij het stellen van een ingewikkelde diagnose.

Zou het niet fijn zijn als een specialist jou traint en jou aan duidelijke voorschriften helpt? En dat je hem kunt bellen als je er even niet uitkomt om samen naar een oplossing te zoeken?

Vertrouw op je leverancier

Zoals dealers terugvallen op hun importeur, zo kunnen universele autobedrijven vertrouwen op hun leverancier. Bij Turbo’s Hoet kan een autobedrijf TurboPartner worden en dan ben je letterlijk partner van Turbo’s Hoet. Je krijgt na een TurboTraining toegang tot de turbo‑kennisbank van Turbo’s Hoet. Dat is een online diagnosehulp die je helpt met de oorzaak en de oplossing.

Door de ondersteuning vóór, tijdens en na de montage van de turbo en met behulp van de instructies die gebaseerd zijn op het turbo-artikelnummer, beschik jij over specifieke informatie van de auto en turbo waar jij aan werkt. Dat garandeert een optimale montage.

Garantie en ondersteuning voor iedereen

TurboPartner of niet, alle garagisten kunnen bij Turbo’s Hoet rekenen op GeenGezeurGarantie en technische ondersteuning vóór montage. Het werkt als volgt. Om te zorgen dat je de juiste instructies krijgt en aanspraak kunt maken op een jaar GeenGezeurGarantie, registreer je de turbo vóór montage. Binnen een half uur na de registratie belt Turbo’s Hoet jou op om samen met jou door te nemen hoe je de turbo het beste kunt vervangen.

Met ondersteuning vóór, tijdens en na de montage beschik je altijd over de juiste informatie

Je ontvangt de juiste montage‑instructies per mail en weet precies wat je moet doen. En stel nu dat de turbo weer binnen twaalf maanden stuk loopt? Dan ontvang je via GeenGezeurGarantie gratis een vervangende turbo.

Ook het arbeidsloon is gedekt

Natuurlijk hebben de TurboPartners wel een paar extra voordelen. Naast de GeenGezeurGarantie ontvangen zij TurboInsurance. Mocht er iets mis gaan na montage van de turbo, dan krijgen de TurboPartners niet alleen gratis een vervangende turbo, maar de verzekering dekt ook de vergoeding van de arbeidsuren die in de garantie is gestoken. Ook als jij zelf de montagefout hebt gemaakt.

Zo worden eerst de technische risico’s uitgesloten en daarna de financiële. Dit is de beste manier om een interessante reparatie vakkundig in eigen garagebedrijf uit te voeren.

Dit artikel is gesponsord door Turbo’s Hoet.

Reageer op dit artikel