nieuws

Bedrijven Morimura Group tekenen joint venture Solid Oxide Fuel Cells

Ondernemen 243

Vier bedrijven binnen de Morimura Group gaan een joint venture aan: Noritake, Toto, Insulators en NGK Spark Plug. Doel is een nieuw systeem van energie opwekken te realiseren.

Bedrijven Morimura Group tekenen joint venture Solid Oxide Fuel Cells

Vier bedrijven binnen de Morimura Group hebben gezamenlijk een memorandum van overeenstemming gesloten over de totstandbrenging van een joint venture voor Solid Oxide Fuel Cells (SOFC) en zijn overeengekomen om voor de oprichting van de joint venture een concreet plan op te stellen.

De verwachting is dat SOFC, waarvan elk van de genoemde ondernemingen in het bezit is van de technologie, ook op kleine schaal een zeer efficiënt systeem voor het opwekken van energie zal gaan realiseren. Bovendien is de verwachting dat het een van de middelen wordt dat de energie- en milieuproblematiek op verschillende terreinen zal gaan oplossen. Hierbij valt onder meer te denken aan thuisgebruik, maar ook aan zakelijk en industrieel gebruik.

Hoge technische moeilijkheidsgraad

De ontwikkeling van SOFC heeft een hoge technische moeilijkheidsgraad, aangezien er voor het kernmateriaal voor energieopwekking gebruik wordt gemaakt van keramiek en de technologie werkt bij hoge temperaturen in een reactieve atmosfeer.

De belangrijkste problemen voor commercialisering en praktische toepassing van SOFC zijn de lage kosten en de hoge duurzaamheid, maar het realiseren van het onderzoek naar en de ontwikkeling van een levenslange evaluatie en de bijbehorende technologieën zal een lange tijd in beslag nemen.

Bovendien zijn er aanzienlijke inspanningen en investeringen nodig voordat het product in de handel kan worden gebracht.

Daarom gaan vier bedrijven binnen de Morimura Group samenwerken om de bedrijfswaarde van de JV te maximaliseren teneinde de winstgevendheid van de JV te vergroten.

Dit artikel is gesponsord door NGK-NTK. 

Reageer op dit artikel