nieuws

“Teamworkshop Escape Room is leuk én vooral ook nuttig”

Ondernemen 847

Een nieuw team én een nieuwe locatie. Voor vestigingsmanager Dave Waijboer van Louwman Heemskerk was dat een goede aanleiding om het voltallige team in te schrijven voor de OOMT-workshop Escape Room.

“Teamworkshop Escape Room is leuk én vooral ook nuttig”

Louwman Heemskerk is de officiële Toyota-dealer voor Heemskerk en omgeving. In het nieuw ingerichte pand aan de Rijksstraatweg worden de nieuwste Toyota-modellen verkocht, onderhouden en gerepareerd. Wie zich bij de showroom of werkplaatsreceptie meldt, merkt op geen enkele manier dat het team relatief kort met elkaar samenwerkt.

“Onze receptionist is 40 jaar bij ons in dienst, onze jongste autotechnicus werkt hier pas een paar maanden. En toch werkt iedereen met elkaar samen alsof ze elkaar al jaren kennen”, vertelt vestigingsmanager Dave Waijboer. Hoewel alles op rolletjes loopt, vindt hij het een leuk idee om voor het complete bedrijf een teamuitje te organiseren. “Bij een bedrijfsuitje denk je meestal aan uit eten gaan of aan een groepsactiviteit zoals bowlen. Ik zocht iets wat niet alleen leuk, maar ook leerzaam is. Zo kwam ik uit bij de workshops van OOMT.”

Andere setting

In overleg met OOMT kiest Waijboer voor de workshop Escape Room. “Ik wilde graag een activiteit die we buiten de muren van het bedrijf konden doen. Juist omdat je elkaar in een andere setting op een andere manier leert kennen.” Om in de juiste sfeer te komen, gaat het tienkoppige team vooraf een hapje eten.

“Iedereen kwam in vrijetijdskleding. Dat lijkt een onbelangrijk detail, maar je ziet elkaar normaal gesproken alleen in werkkleding; een overall of een kostuum. Vrijetijdskleding geeft meteen een ander gevoel.” Hoewel iedereen vooraf wist dat ze naar een escape room zouden gaan, was het een verrassing dat ze tijdens het oplossen van de puzzels werden geobserveerd door twee OOMT-coaches. Het pakte goed uit.

“Omdat we met een kleine club mensen zijn, hebben we intensief contact met elkaar. Tijdens de workshop kwam dat duidelijk naar voren. De taken werden soepel verdeeld en iedereen werkte samen om het doel te bereiken: zo snel mogelijk te ontsnappen.”

Mensen waren oprecht geraakt

Nadat de twee teams alle puzzels en vraagstukken hebben opgelost, volgt een nabespreking met de coaches. Een onderdeel van de terugkoppelingsronde is dat collega’s elkaar positieve feedback geven. “Mensen waren oprecht geraakt door de positieve opmerkingen. Onze nieuwste collega maakte voor iedereen een briefje met de tekst ‘bedankt voor het warme welkom’. Voor mij was dat een extra bevestiging van hetgeen ik eigenlijk al wist: de sfeer en de samenwerking zijn top.”

De positieve effecten van de workshop werken door op de werkvloer. Waijboer en zijn team kijken met veel plezier op de avond terug. “We zijn een professionele organisatie. We kijken kritisch naar onszelf en zijn voortdurend bezig om onszelf waar mogelijk te verbeteren. In het Japans noemen ze dat ‘kaizen’: elke dag een beetje beter. We hadden ook kunnen kiezen voor een gewoon uitje maar dit is waardevoller. We hebben samen gelachen, we hebben elkaar beter leren kennen en we hebben nieuwe dingen over elkaar geleerd. Daar heb je ook iets aan als het uitje voorbij is.”

OOMT: GastvrijheidsCheck tot loopbaancoaching
Verandering in je bedrijf of in je werk. Ontdekken welke (verborgen) talenten je in huis hebt. Weten hoe je scoort met gastvrijheid. Leermeester of Leermaster worden. OOMT staat voor je klaar met praktische adviezen en oplossingen. Van loopbaancoaching tot workshops, met de ondersteuning van OOMT maak je jezelf en jouw bedrijf klaar voor de toekomst. Meer weten? Kijk op www.oomt.nl

Dit artikel is gesponsord door OOMT. Lees meer in hun partnerdossier.

Reageer op dit artikel