Formule 1-uitstraling: de nieuwe verpakkingen van Petronas

Formule 1-uitstraling: de nieuwe verpakkingen van Petronas
Het olierek biedt plaats aan zes gietkannen en zes Bag-in-Box-producten

Bij de distributie van olieproducten spelen de partners van Petronas een grote rol. De distributeurs zien een toenemende vraag naar bulkolie en combineren dat met de levering van de nieuwe Bag-in-Box verpakking. De distributeurs weten ook hoe autobedrijven kunnen profiteren van de Petronas Formule 1-uitstraling.

Petronas Lubricants International (PLI) is de wereldwijde smeermiddelen productie-en marketingtak van de gelijknamige internationale energiegroep van Maleisië. Autofabrikanten willen een olie die hoge brandstofefficiëntie en lage emissies mogelijk maakt, maar PLI gaat daarbij nog een stap verder. Stephan Dergent (Head of Market Petronas Benelux): "Wij maken oliën met een lagere viscositeit, die zorgen voor een hoge brandstofefficiëntie en lage emissies. Ook zorgt deze dunne olie er voor dat de motor, bijvoorbeeld bij hele lange onderhoudsintervallen, goed beschermd blijft.

CoolTech-technologie voor stabiele temperatuur

Petronas levert verschillende oliën en koelmiddelen, zoals Urania (heavy duty), Tutela (transmissieolie), Iona (EV-vloeistoffen, eerste montage) en Syntium. Stephan Dergent: "De Syntium-lijn van volsynthetische oliën is gemaakt voor high-performance benzine- en dieselmotoren en hybride auto's." Het bedrijf ontwikkelde de CoolTech+TM-technologie om de temperatuur stabiel te houden. De brandstofefficiëntie neemt tot drie procent toe, de emissie neemt af en de olie gaat langer mee. Stephan Dergent: "Alle Syntium-oliën maken gebruik van deze unieke CoolTech-technologie."

Bag-in-Box-verpakking

Petronas heeft elk onderdeel van de productverpakking opnieuw geëvalueerd. Het resultaat is de Bag-in-Box-verpakking, een kartonnen verpakking met een plastic binnenzak. Stephan Dergent: "Vergeleken met traditionele jerrycans scheelt dat 92 procent plastic. Het karton is honderd procent te recycleren en makkelijk te scheiden van de binnenzak." Ook heeft het bedrijf een olie-rek gemaakt die weinig opslagruimte nodig heeft en plaats biedt aan zes gietkannen en zes Bag-in-Box-producten. Dankzij de schuine planken komt de laatste druppel zonder morsen uit de verpakking. Op dit moment zijn al elf soorten Petronas Syntium olie beschikbaar als een Bag-in-Box.

De terugkeer van bulkolie

Het lijkt een tegengestelde trend, maar veel autobedrijven stappen van vaten, drums en kleinverpakkingen over op bulk. Jelle Miedema, accountmanager van Slump On in Heerenveen legt uit waarom. "Je kunt bulk prima combineren met al die verschillende oliespecificaties die autofabrikanten voorschrijven. Daar zit namelijk veel overlap in. Met het juiste advies kunnen wij het assortiment terugbrengen tot bulk, een paar hardlopers en een paar specifieke oliën. Je hebt minder soorten nodig, dan je denkt." Slump On, één van de vier strategische distributiepartners van Petronas Lubricants International in Nederlandis niet bang om af te wijken van de voorschriften van de autofabrikant. "Voorop staat dat wij geen schade en geen olieverbruik willen. Maar oudere motoren hoef je niet op dunvloeibare oliën te houden; een dikkere olie biedt wat meer reserve."

Profiteer van Petronas' uitstraling

Distributeurs zoals Slump On zijn belangrijke schakels tussen de PLI-productiefaciliteit in België en de autobedrijven. Jelle Miedema: "Wij leveren aan universele eenmansbedrijven en grote dealergroepen, bieden maatoplossingen en adviseren over technische oplossingen."

Autobedrijven die zich bij het werkplaatsnetwerk aansluiten, krijgen hulp van Slump On met uitstraling, marketingondersteuning, reclame en billboards. Heel interessant voor autobedrijven, zegt Stephan Dergent: "Petronas is sponsor en olieleverancier van het Mercedes AMG Formule 1-team en heeft al acht constructeurtitels gewonnen. In het werkplaatsnetwerk kunnen autobedrijven meeprofiteren van het imago van een winnaar."

Dit artikel is gesponsord door Petronas.

Foto: Tenneco

Monroe breidt stuur- en ophangingsassortiment uit met 750 nieuwe...

Tenneco investeert flink in het Monroe stuur- en ophangingsassortiment. Met 750 nieuwe onderdelen wordt de dekking met ongeveer 20% verhoogd.

Een nieuwe mix van polymeren en harsen zorgt volgens de bandenproducent voor grotere flexibiliteit en een uitstekende grip op nat wegdek.

Vredestein lanceert nieuwe ultra-high-performance winterband Wintrac...

Apollo Tyres introduceert de Vredestein Wintrac Pro+. Een speciale premium winterband voor ultra-high-performance-personenauto's en SUV's, inclusief...

AMT Kennistest: de vragen van AA-Equipment Support

AMT Kennistest: de vragen van AA-Equipment Support

Weet jij hoe het zit met de brandstofverbruik monitoring van de OBFCM? En welk rijhulpsysteem sinds 2024 verplicht is? Met Linsey de Louw van...

Na een lekke band kan de bestuurder volgens Bridgestone met deze banden nog 80 kilometer (km) rijden met een snelheid tot 80 kilometer per uur.

Bridgestone lanceert nieuwe 4-seizoensband met DriveGuard Run-Flat...

Bridgestone introduceert de Turanza All Season 6 Enliten band met DriveGuard Run-Flat Technologie (RFT), die geschikt is voor zowel traditionele...

Premium 0W-20 voor Stellantis-modellen

Premium 0W-20 voor Stellantis-modellen

LIQUI MOLY brengt een nieuwe 0W-20 premium motorolie op de markt: een eersteklas olie die het brandstofverbruik verlaagt en tegelijkertijd de motor...

De S510 is volgens Getac de eerste AI-ready robuuste laptop ooit ontworpen. Foto: Getac

Getac introduceert S510 AI-ready robuuste laptop

Getac, leverancier van robuuste mobiele technologie en intelligente video-oplossingen, kondigt de lancering aan van een nieuwe 'AI-ready' robuuste...

Foto: Bridgestone

Bridgestone wondersloffen voor Maserati's eerste elektrische SUV

Bridgestone ontwikkelde speciaal voor de Maserati Grecale Folgore 20-inch Potenza Sport Enliten-banden.

Foto: MPM

SAE 5W-30 motorolie voor motoren met uitlaatgasnabehandeling van MPM

MPM komt met een nieuwe SAE 5W-30 motorolie die is ontwikkeld voor benzine- en dieselmotoren met uitlaatgasnabehandelingssysteem.