Additieven: Vitamines voor de motor

Additieven: Vitamines voor de motor
Liqui Moly additieven worden direct aan de olie toegevoegd: vitamines voor de motor.

Met Liqui Moly-additieven die je aan de olie of de brandstof toevoegt, reinig en conserveer je de motor, verhoog je de betrouwbaarheid en de levensduur en voorkom je dure reparaties. Additieven zijn vitamines voor de motor.

Smeermiddelen worden bij hoge temperaturen en onder hoge belasting afgebroken. Zuurstof reageert met bepaalde oliemoleculen, waardoor onstabiele moleculen worden gevormd en er polymerisatie optreedt: de olie wordt dikker, de viscositeit neemt af en er treedt vuilafzetting, zuurvorming en additievenverlies op. Je kunt dit proces tegengaan met toevoeging van additieven van Liqui Moly. Dat kapselt het vuil en de metaaldeeltjes in, filtert dat uit de olie en voorkomt dat er nieuw vuil ontstaat. Door preventief additieven toe te voegen optimaliseert het verbrandingsproces en verbeteren de eigenschappen van de olie; het gevolg is minder wrijving en slijtage, een lager brandstof- en olieverbruik en een lagere CO2‑uitstoot. Liqui Moly‑additieven worden direct aan de olie toegevoegd en zijn voor alle in de handel verkrijgbare motor‑ en transmissieoliën geschikt.

Met Liqui Moly additieven voorkom je dure reparaties”

Additieven voor brandstoffen

Brandstofadditieven voeg je direct aan de diesel of de benzine toe, gewoon bij het tanken. Ze voorkomen dat minuscule deeltjes zich vasthechten in het brandstofsysteem, inclusief verbrandingskamer, injectoren/verstuivers, kleppen en bougies. Brandstofadditieven gaan nieuwe afzettingen tegen, waardoor het brandstofverbruik, de roetuitstoot en de schadelijke stoffen afnemen. Veel minder bekend is dat brandstofadditieven ook het brandstofsysteem beschermen tegen corrosie. Dat komt het motorvermogen, de emissiewaarden en de gasrespons ten goede; schone motoren hebben nu eenmaal een lager brandstofverbruik en stoten minder schadelijke stoffen uit.

Liqui Moly additieven zijn in de handel verkrijgbaar voor motor  en transmissieoliën, brandstoffen en koelsystemen.
Liqui Moly additieven zijn in de handel verkrijgbaar voor motor en transmissieoliën, brandstoffen en koelsystemen.

Welke additieven zijn er?

Liqui Moly heeft diverse brandstoftoevoegingen in het programma.

  • Met het Anti‑bacteriën‑diesel‑additief ga je de microben in de tank te lijf, want schimmels, bacteriën en gisten (geholpen door chemisch gebonden elementen zoals zwavel, fosfor en spoorelementen) verstoppen filters en brandstofleidingen.
  • In de dieselbrandstoffen kan de paraffine bij temperaturen onder 0 °C kristalliseren, waardoor het brandstoffilter verstopt raakt. Je voorkomt dit met Diesel Vloei‑Fit van Liqui Moly, dat diesel tot temperaturen van ‑31 °C vloeibaar kan houden.
  • Liqui Moly heeft additieven die het verouderingsproces van brandstoffen vertragen en het brandstofsysteem tegen corrosie beschermen. Dit is vooral interessant bij voertuigen die soms maanden niet worden gebruikt, zoals kampeerauto's, klassiekers, occasions, landbouw‑ en bouwmachines, grasmaaiers, kettingzagen en boten.
Brandstofadditieven voorkomen vuilafzetting. Schone motoren hebben een lager brandstofverbruik en stoten minder schadelijke stoffen uit.
Brandstofadditieven voorkomen vuilafzetting. Schone motoren hebben een lager brandstofverbruik en stoten minder schadelijke stoffen uit.

Koelvloeistofadditieven

Vergeet het koelsysteem niet. Liqui Moly Radiatorreiniger voeg je aan het koelsysteem toe. Het maakt kalk, vuil, korsten en slik los, dicht kleine lekken, zoals haarscheurtjes en poreuze soldeernaden en is zowel als probleemoplosser als preventief te gebruiken.

Dit artikel is gesponsord door Liqui Moly.

Helder en groot scherm, snelle besturingsprogramma's, eenvoudige bediening - dat is wat we willen in de werkplaats.

Texa komt met twee nieuwe diagnosetools voor de werkplaats

Texa introduceert twee krachtige diagnosetools: Axone Nemo Light en Axone Nemo Plus. Wat is er allemaal mogelijk met deze nieuwe tools?

Wieltoerentalsensoren van OEM-kwaliteit bij MS Motorservice

Wieltoerentalsensoren van OEM-kwaliteit bij MS Motorservice

MS Motorservice International GmbH breidt het productprogramma uit met 35 wieltoerentalsensoren. Die dekken een wereldwijd wagenpark van ongeveer 270...

Volgens Mahle maken de eenvoudig te begrijpen pictogrammen en video-tutorials de bediening van de tweede generatie diagnosetools eenvoudiger. Foto: Mahle

Mahle lanceert geoptimaliseerde diagnosetools voor de werkplaats

Mahle Aftermarket lanceert op 24 april de tweede generatie van haar werkplaatsdiagnosetools - Mahle TechPRO® en Brain Bee Connex.

Autotechnica in 18 foto's, kan dat?

Autotechnica in 18 foto's, kan dat?

Drie dagen Autotechnica Brussel in 18 foto's? Onmogelijk! Met 450 stands en een recordaantal bezoekers is Autotechnica dé autovakbeurs van de...

Foto: ams Osram

Signaalverlichting in led voor elke toepassing van ams Osram

ams OSRAM lanceert de derde generatie van zijn XLS signaallampen voor voertuigen. De nieuwe lampen leveren volgens ams Osram een uitstekende...

Foto: Eurol

Eén transmissieolie voor automaat en CVT van Eurol

Eurol introduceert de Transfluid ATF-CVT. Dit is een volledig synthetische transmissieolie die geschikt is voor zowel conventionele automatische...

Foto: Snap-on

Accuslagmoersleutel CT9038 van Snap-on is compacte krachtpatser

Snap-on introduceert de CT9038 18 Volt borstelloze, compacte accuslagmoersleutel. Die heeft een startkoppel van 712 Nm en een maximumkoppel van 370...

De nieuwe Ultrac Pro is volgens Vredestein een van de best presterende banden in zijn categorie wat betreft brandstofefficiëntie. - Foto: Apollo Tyres

Vredestein zet Ultrac Pro supersportband op extreem dieet

Vredestein lanceert in maart 2024 zijn nieuwe supersportband Ultrac Pro. De fabrikant slaagde erin om het gewicht van de band fors te reduceren.