Texaco Delo 600 ADF: levensduur van roetfilter tot 2,5 keer verlengd

Chevron heeft al decennialang ervaring met de ontwikkeling van smeermiddelen en additieven. Die expertise heeft tot een sterke aanwezigheid op de markt van de heavy-duty-motoroliën geleid. Het laatste nieuwe product in het gamma van het bedrijf is een revolutionaire additieftechnologie en productlijn: Texaco Delo 600 ADF.

Met Texaco Delo600 ADF verstopt het roetfilter minder en wordt de levensduur van het roetfilter tot 2,5 keer verlengd. Er is verder een brandstofbesparing tot 3 procent over de volledige levensduur van het materieel.

De ontwikkeling is ontstaan vanuit de wens om klanten te helpen de laagst mogelijke exploitatiekosten te bereiken en te voldoen aan de nieuwste emissievoorschriften in zowel onroad als offroad toepassingen.

Gepatenteerde OMNIMAX-technologie

Texaco Delo 600 ADF met OMNIMAX is de eerste heavy-duty-motorolie met het vermogen om de hoeveelheid opgebouwd as in roetfilters drastisch te verminderen. Het zorgt zo voor een uitstekende systeembescherming van zowel de motor als het emissiesysteem. Bovendien verminderen de nieuwe productlijn en additieftechnologie het aantal verstoppingen van het roetfilter aanzienlijk. Daardoor kent het roetfilter een langere levensduur waarin een brandstofbesparing tot 3 procent mogelijk is.

Synergie

Een roetfilter verzamelt tot 98 procent emissiedeeltjes in de vorm van roet en as, waarvan het merendeel wordt verbrand tijdens de gebruikelijke roetfilter-regeneratiecyclus. Het as-element is echter onbrandbaar materiaal dat afkomstig is van metaalhoudende additieven in de motorolie. Dat wil zeggen dat het roetfilter na verloop van tijd verstopt raakt met as en eigenaren van materieel verplicht worden om eenheden buiten dienst te zetten om de roetfilterfunctie te herstellen, waardoor onderhoudskosten oplopen en productiviteit verloren gaat.

Een verstopping van hetroetfilter verhoogt de tegendruk van de motor en het aantal regeneratiecycli, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik. Dankzij Texaco Delo 600 ADF is dit nu verleden tijd. Zo kent het roetfilter een langere levensduur en is er een duidelijke brandstofbesparing.

Productnaam ADF

ADF in de naam onderstreept de waardepropositie van het product, het staat voor:

  • Aftertreatment protection (nabehandelingsbescherming): de additieftechnologie gebruikt 60 procent minder metaalcomponenten die zich kunnen ophopen in het nabehandelingssysteem.
  • Drain interval extension (langer verversingsinterval): een krachtig antioxidantsysteem voorkomt storingen bij verhoogde bedrijfstemperaturen wat de levensduur van de motorolie helpt verlengen.
  • Fuel economy retention (brandstofbesparing): dankzij bespaart de uitrusting brandstof, wat in combinatie met minder stilstandtijd zorgt voor een significante kostenbesparing.

Dit artikel is gesponsord door Texaco.