Wat vind jij? Is de DSG de downsize-motor onder de transmissies?

Elke maand licht AMT een thema uit. Voor we in onze pen klimmen vragen we eerst jouw ervaring. Zo weten we wat er speelt in de werkplaats en waar we aandacht aan moeten besteden. Voor het aankomende thema 'koppelen' we jouw ervaring met transmissies.

Welke transmissieproblemen kom je het meest tegen in de werkplaats? Wat is de oorzaak? De voet op de koppeling van de bestuurder, slijtage of misschien gebrek aan (preventief) onderhoud?

Spoelen of niet?

Het onderhoud van een handbak is niet te vergelijken met dat van ‘de automaat’. Hoe ziet jouw (preventief) onderhoud aan een automatische transmissie eruit? Ververs je de olie volgens fabrikant-voorschrift of doe je dat eerder of later? Maak je gebruik van additieven en wanneer kies je ervoor om de automatische transmissie te spoelen?

Geef jij antowoord op onze vragen? Dan maak je kans op één van de tien sets zelfborgende klemmen voor het afdichten van leidingen van Beta Tools.

Downsize-automaat

DSG-bakken zijn een hot topic. Er rijden er inmiddels tienduizenden van rond. Een automaatspecialist vertelde onlangs: “Mechanisch prima, maar elektronisch ellende. De mechatronica gaat eraan omdat DSG zuiniger en lichter is.” Is de DSG de downsize-motor onder de versnellingsbakken?

Vragen, vragen, vragen… Geef jij antwoord op onderstaande vragen, dan maak je kans op een vierdelige set zelfborgende klemmen voor het afdichten van leidingen van Beta Tools, we mogen er tien weggeven.