Wat zijn jouw goede werkplaatsvoornemens?

Wat zijn jouw goede werkplaatsvoornemens?
Wat zijn jouw goede werkplaatsvoornemens? Meer ruimte? Nieuwe brug? Andere indeling of investeren in nieuwe equipment? Deel je ervaringen en wensen met ons, dan maken wij een mooi thema voor je!

Bijna 2020! Als het vuurwerk is gedoofd, de kater is uitgeslapen en we op 2 januari echt beginnen aan het nieuwe jaar, is het tijd voor goede voornemens. Ook in de werkplaats. Hoe zien die van jou er uit?

Beta LED hoofdlamp AMT
Zicht is alles, ook nog je handen vrij is goud! Geen probleem als je onder de motorkap werkt met deze BETA-Ledhoofdlamp. Wie weet kan jij ‘m aan je gereedschapskar toevoegen!

Een nieuw jaar, mooie gelegenheid om met een frisse blik naar je werkplaats te kijken. Ben je nog gelukkig met de indeling? Herindelen hoeft niet altijd heel veel te kosten, maar kan je wel veel opleveren.

In welke apparatuur en equipment zou je willen investeren, en keur je jaarlijks je werkplaatsequipment of is dat ongemerkt alweer wat langer geleden?

En hoe zit het met de veiligheid in je werkplaats? Heb je voldoende en de juiste PBM’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) voor je medewerkers? En zijn de PBM’s die je al in de werkplaats hebt nog up-to-date?

Jouw licht op de werkplaats

In AMT 1 van 2020 besteden we in de werkplaatsspecial aandacht aan de goede voornemens in de werkplaats. Zo helpen we je je werkplaats nog beter in te delen en uit te rusten. In welke equipment móet je investeren? Je werkplaats anders inrichten: hoe pak je dat aan? Hoe haal je meer omzet uit je werkplaats?

Jouw ervaring helpt ons een waardevol thema te maken. Beantwoord de vijf vragen in het formulier, voeg eventueel foto's van je nieuwe equipment toe en scoor een Beta LED hoofdlamp t.w.v. € 45,50.

De APK is de levenslijn van het autobedrijf. Maar hoe sterk en dik is die levenslijn eigenlijk? In euro's!

APK is betrokken bij 38% van de werkplaatsomzet

De APK wordt wel de levenslijn van het autobedrijf genoemd. Logisch, de keuring trekt de automobilist periodiek het autobedrijf in. Maar hoe...

Foto: Shutterstock

Column Hugo Claver: koester Nederlandse APK

De APK zoals we die in Nederland geregeld hebben, is binnen Europa niet vanzelfsprekend. Reden om er extra zuinig op te zijn.

Hoe slaag je hier voor het examen? APK-opleiders en exameninstituut IBKI geven tips.

Zo slaag je voor het APK-examen Bevoegdheidsverlenging!

De APK-opleiders zijn kritisch over het APK-examen. In hun ogen vraagt het vooral taalvaardigheid in plaats van keuringsbekwaamheid. IBKI pareert die...

In de praktijk geeft de keurmeester in geval van speling op een wiellager de klant het advies dat te laten vervangen. Op het examen moet hij kunnen bepalen of de speling voor de APK nog toelaatbaar is.

IBKI over APK-examen: keurmeester moet óók kunnen lezen

Is het examen Bevoegdheidsverlenging APK een goede toets voor de bekwaamheid van APK-keurmeesters? Die vraag stelden we niet alleen aan...

Martin Pardoel van PSB: "Het examen is een leestest en sluit niet aan op de schoolopleiding van jonge keurmeesters."(Foto PSB)

Opleiders: 'Taalgebruik APK-examen deugt niet'

Opleiders zien in het APK-examen bevoegdheidsverlenging tal van onduidelijke formuleringen, instinkers en complex suggestieve vragen. Wat toetsen we...

Foto's en video: Mike Tekst & Beeld

De werkplaats van De Snoekfabriek | MET VIDEO

Eigenlijk wilde Pascal van Merkestein zich specialiseren in de Citroën DS. Dat is de reden waarom zijn bedrijf 'De Snoekfabriek' heet. Door een...

Foto: Shutterstock

Column Mark van Abeelen: APK-keurmeester in het beklaagdenbankje

Mag een keurmeester (mede-)verantwoordelijk gehouden worden voor een ongeval en de gevolgen ervan?

Een EV in de werkplaats. Met Aviloo kun je nu de SoH meten én vergelijken met die van andere auto's. Dat moet neer transparantie bieden. - Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Rob Engelaar

Aviloo batterijtest vergelijkt SoH met die van vergelijkbare EV's

AVILOO Battery Diagnostics komt met een oplossing die niet alleen de gezondheidstoestand (State of Health, SoH) van de batterij nauwkeurig...