Van Leeuwen Auto's: "Met een goed team maak je het verschil"

Van Leeuwen Auto's: "Met een goed team maak je het verschil"

Een onafhankelijk autobedrijf met 45 jaar geschiedenis en een scherp oog voor de toekomst. Van Leeuwen Auto's in Kesteren gaat in alle opzichten mee met de tijd. Naast technische trainingen investeert ondernemer Mathijs van Leeuwen in de persoonlijke ontwikkeling van zijn team met de workshops en loopobaancoaching van OOMT. "Als ondernemer en als werkgever moet je naar buiten én naar binnen kijken."

In 1974 startte Gert van Leeuwen een autobedrijf in het Gelderse Opheusden. In 1987 verhuisde het bedrijf naar het nabij gelegen Kesteren. Dit jaar viert de onderneming het 45-jarig bestaan van het familiebedrijf.

“We hebben een bedrijf met een breed dienstenaanbod, met de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, onderhoud en reparatie en een schadeherstelbedrijf”, vertelt Mathijs van Leeuwen.

“Daarnaast hebben we een eigen deelautoconcept en operational leasing en zijn we in een vroeg stadium begonnen met werken aan hybride en elektrische auto’s.” Van Leeuwen verwacht dat het marktaandeel van hybrides en ev’s de komende jaren sterk zal groeien. Daarom is het bedrijf op tijd in actie gekomen. “Onze autotechnici zijn allemaal opgeleid om aan hybrides en ev’s te werken. We investeren ook in persoonlijke ontwikkeling van het team. Met een goed team maak je het verschil. Nu en morgen.”

Miniworkshops

Voor autobedrijven zijn het roerige tijden. Een van de uitdagingen is alle medewerkers meenemen met veranderingen. Van Leeuwen: “Daarom kijken we niet alleen naar buiten, maar ook naar binnen. We investeren in technische trainingen en in persoonlijke groei.” Toen hij werd benaderd voor deelname aan een OOMT workshop, hoefde hij niet lang na te denken.

Zo leer je verrassende dingen over collega’s die je al jaren kent”

“We staan open voor vernieuwing. De workshop ‘Magazine Cover maken’ sluit daar goed bij aan. Tijdens de workshop gaan medewerkers in groepen aan de slag onder begeleiding van OOMT-coaches. Iedereen gebruikt zijn talenten om een optimaal resultaat te bereiken. Net als in een werksituatie.”

De workshop geeft meer inzicht in jezelf en in anderen, merkt Van Leeuwen. “De branche is in beweging. Met een team dat soepel samenwerkt, kan je als bedrijf gemakkelijker meeveranderen.”

Meer inzicht

Een week na de workshop komen de OOMT-coaches terug voor een evaluatiegesprek. “Een magazine cover maken is iets heel anders dan het dagelijkse werk in een autobedrijf”, vertelt Van Leeuwen.

“Deze workshop doet een beroep op andere vaardigheden. Zo leer je verrassende dingen over collega’s die je al jaren kent. De coaches maken iedereen enthousiast om mee te doen. Ook tijdens de evaluatie was de sfeer positief en opbouwend.”

Van Leeuwen kijkt tevreden op de workshop terug. “De uitkomsten van een teamtraining zijn altijd wat minder tastbaar dan de uitkomsten van een technische training. Toch heeft het merkbaar een positief effect gehad. Ik vind het mooi om te zien dat het team ook buiten de normale werksituatie goed samenwerkt. Aansluitend op de eerste workshop hebben we de workshop ‘Escape Room’ gedaan. Ook zijn we gestart met loopbaancoaching. Autotechniek verandert en de branche verandert. Ik wil medewerkers daar bewust van maken. Workshops en coaching helpen mee om dat te bereiken.”

OOMT-workshops: leren van elkaar

Samen met je collega’s een magazine cover maken. Als team ontsnappen uit een escape room. Of nieuwe dingen over jezelf en jouw collega’s leren met stand-up comedy. De OOMT-workshops Magazine Cover maken, Escape Room en Automotive Got Talent zijn leuk en leerzaam. Zo leer je meer over elkaar, maar ook over communicatie, teamrollen en samenwerking binnen afdelingen en bedrijven. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.oomt.nl/talentontwikkeling of bel 030 - 608 77 55.

Dit artikel is gesponsord door OOMT.

Hoe voorkomt Europa dat het straks aan de Chinese stekker ligt? - Foto: Shutterstock

Emissievrij vervoer zonder Chinese stuntaanbiedingen, hoe moet dat?

Hoe stimuleren we de Europese markt voor schoon, emissievrij vervoer? Maar graag zonder goedkope aanbiedingen uit China, als de export...

Innovam en Noorderpoort versterken samenwerking om schadeherstel- opleiding verder te verbeteren. Van links naar rechts: Marchel Arling (directeur techniek Noorderpoort), Peter Hazenberg (teammanager automotive opleidingen Noorderpoort), Rutger Huijsman (teamleider schadeherstel Innovam) en Herme Bruin (directeur Innovam). - Foto: Innovam

Opleiding schadeherstel naar hoger niveau met Innovam en Noorderpoort

Innovam en roc Noorderpoort in Groningen versterken de bestaande samenwerking om de opleiding schadeherstel verder te verbeteren.

Het ontwikkelingscentrum voor batterijen van Mahle in Stuttgart. - Foto: Mahle

Mahle: focus op elektrificatie, maar geen ban op brandstofmotor

Toeleverancier voor de auto-industrie en aftermarket Mahle sloot 2023 af met een recordomzet. Daarmee kruipt het bedrijf uit een financieel dal....

Foto: Shutterstock

Standox Xtreme bespaart schadeherstelbedrijf tijd en geld

Het Standox Xtreme-systeem biedt het schadeherstelbedrijf razendsnelle procestijden en een lager energieverbruik.

Foto: Gert te Lintelo

Satink Classic Car Creations combineert restauratie met innovatie

Satink Classic Car Creations in Hengelo (Overijssel) is al dik dertig jaar een begrip in de restauratiewereld. Het bedrijf organiseerde op zaterdag...

De cao Metaal en Techniek is met zo’n 360.000 werknemers in de sector en zo’n 36.000 werkgevers de grootste cao in de marktsector Foto: Shutterstock

UPDATE: FNV stuurt cao-ultimatum naar werkgevers Metaal & Techniek

FNV Metaal heeft een cao-ultimatum gestuurd naar de werkgevers in de Metaal & Techniek sector, waar ook carrosseriebedrijven en...

De EV-koper weet nu tot en met 2030 waar hij aan toe is qua wegenbelasting. - Foto: Shutterstock

Gewichtscorrectie voor EV - wat zegt Bovag over kabinetsvoorstel?

We zagen al dat het voorstel van het demissionaire Kabinet voor een gewichtscorrectie in de motorrijtuigenbelasting voor EV's tot en met 2030 wordt...

Foto: Shutterstock

Clepa: EU-wetgeving moet toegang tot voertuigdata blijvend borgen

De Europese automobielindustrie staat op een kruispunt waarbij toegang tot voertuigdata van cruciaal belang is voor het concurrentievermogen van de...