nieuws

OOMT: ‘Met een goed team maak je het verschil’

Ondernemen 1461

Een onafhankelijk autobedrijf met 45 jaar geschiedenis en een scherp oog voor de toekomst. Van Leeuwen Auto’s in Kesteren gaat in alle opzichten mee met de tijd. Naast technische trainingen investeert ondernemer Mathijs van Leeuwen in de persoonlijke ontwikkeling van zijn team met de workshops van OOMT. “Als ondernemer en als werkgever moet je naar buiten én naar binnen kijken.”

OOMT: ‘Met een goed team maak je het verschil’

In 1974 startte Gert van Leeuwen een autobedrijf in het Gelderse Opheusden. In 1987 verhuisde het bedrijf naar het nabij gelegen Kesteren. Dit jaar viert de onderneming het 45-jarig bestaan van het familiebedrijf. “We hebben een bedrijf met een breed dienstenaanbod, met de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s, onderhoud en reparatie en een schadeherstelbedrijf”, vertelt Mathijs van Leeuwen.

“Daarnaast hebben we een eigen deelautoconcept en operational leasing en zijn we in een vroeg stadium begonnen met werken aan hybride en elektrische auto’s.” Van Leeuwen verwacht dat het marktaandeel van hybrides en ev’s de komende jaren sterk zal groeien. Daarom is het bedrijf op tijd in actie gekomen. “Onze autotechnici zijn allemaal opgeleid om aan hybrides en ev’s te werken. We investeren ook in persoonlijke ontwikkeling van het team. Met een goed team maak je het verschil. Nu en morgen.”

 

‘De branche is in beweging. Met een team dat soepel samenwerkt, kan je als bedrijf gemakkelijker mee veranderen.’

Van Leeuwen

Miniworkshops

Voor autobedrijven zijn het roerige tijden. Een van de uitdagingen is alle medewerkers meenemen met veranderingen. Van Leeuwen: “Daarom kijken we niet alleen naar buiten, maar ook naar binnen. We investeren in technische trainingen en in persoonlijke groei.” Toen hij werd benaderd voor deelname aan een OOMT workshop, hoefde hij niet lang na te denken.

“We staan open voor vernieuwing. De workshop ‘Magazine Cover maken’ sluit daar goed bij aan. Tijdens de workshop gaan medewerkers in groepen aan de slag onder begeleiding van OOMT-coaches. Iedereen gebruikt zijn talenten om een optimaal resultaat te bereiken. Net als in een werksituatie.” De workshop geeft meer inzicht in jezelf en in anderen, merkt Van Leeuwen. “De branche is in beweging. Met een team dat soepel samenwerkt, kan je als bedrijf gemakkelijker mee veranderen.”

 

‘Met een goed team maak je het verschil. Nu en morgen.’

Van Leeuwen

Meer inzicht

Een week na de workshop komen de OOMT-coaches terug voor een evaluatiegesprek. “Een magazine cover maken is iets heel anders dan het dagelijkse werk in een autobedrijf”, vertelt Van Leeuwen. “Deze workshop doet een beroep op andere vaardigheden. Zo leer je verrassende dingen over collega’s die je al jaren kent. De coaches maken iedereen enthousiast om mee te doen. Ook tijdens de evaluatie was de sfeer positief en opbouwend.”

Van Leeuwen kijkt tevreden op de workshop terug. “De uitkomsten van een teamtraining zijn altijd wat minder tastbaar dan de uitkomsten van een technische training. Toch heeft het merkbaar een positief effect gehad. Ik vind het mooi om te zien dat het team ook buiten de normale werksituatie goed samenwerkt.” De resultaten smaken naar meer, aldus Van Leeuwen.

“Daarom hebben we ons aangemeld voor de workshop Escape Room. Daar gaan we dieper in op rollen en patronen binnen het team. Na de positieve ervaringen met de eerste workshop kijken we er allemaal naar uit!”

OOMT-workshops: leren van elkaar

Samen met je collega’s een magazine cover maken. Als team ontsnappen uit een escape room. Of nieuwe dingen over jezelf en jouw collega’s leren met stand-up comedy. De OOMT-workshops Magazine Cover maken, Escape Room en Automotive Got Talent zijn leuk en leerzaam. Zo leer je meer over elkaar, maar ook over communicatie, teamrollen en samenwerking binnen afdelingen en bedrijven. Meer weten of aanmelden? Kijk op www.oomt.nl/talentontwikkeling of bel 030 – 608 77 55.

Dit artikel is gesponsord door OOMT.

Reageer op dit artikel