nieuws

Praktische antwoorden op veelgestelde loopbaanvragen

Ondernemen 951

Adviseur Joyce Verkerk van OOMT kent de mobiliteitsbranche als geen ander. Ze adviseert ondernemers, medewerkers en complete teams over de meest uiteenlopende vraagstukken. Of het nu gaat om talentontwikkeling, gastvrijheid, loopbaancoaching of leermeesterontwikkeling, Verkerk en haar collega’s staan klaar met praktische adviezen en oplossingen.

Praktische antwoorden op veelgestelde loopbaanvragen

Een universeel autobedrijf met drie medewerkers en een eigenaar die zelf meesleutelt. Een dealerholding met meerdere vestigingen en tientallen medewerkers. Op het eerste gezicht lijken dit verschillende werelden. Joyce Verkerk ziet vooral overeenkomsten. “Autobedrijven staan op dit moment allemaal voor precies dezelfde uitdagingen, bijvoorbeeld goed opgeleide technici vinden en vasthouden in een krappe arbeidsmarkt. Gemotiveerde leerlingen interesseren voor een stage. Medewerkers gemotiveerd houden. Investeren in vakkennis, talentontwikkeling en gastvrijheid. Of je nu dorpsgarage bent of dealergroep, iedereen is hiermee bezig.”

Kritische vragen

Binnen de mobiliteitsbranche is OOMT hét aanspreekpunt voor alle vragen rondom personeelsbeleid en persoonlijke ontwikkeling. Vandaag helpt Verkerk een ondernemer bij het opstellen van persoonlijke opleidingsplannen voor het team. Morgen adviseert ze een medewerker die wil doorgroeien in zijn werk. Overmorgen meldt ze een autobedrijf aan voor een workshop of een OOMT GastvrijheidsCheck.

Autobedrijven staan op dit moment allemaal voor precies dezelfde uitdagingen, bijvoorbeeld goed opgeleide technici vinden en vasthouden in een krappe arbeidsmarkt.

Terwijl bedrijven met dezelfde vraagstukken worstelen, zijn de oplossingen altijd verschillend. “Geen autobedrijf is hetzelfde. Als adviseur stel ik kritische vragen: wat wil de ondernemer, wat willen medewerkers? Soms loopt de samenwerking stroef. Soms heeft een ondernemer moeite met leidinggeven. Als coach durf ik open vragen te stellen. Als een manager zegt: je mag met iedereen spreken, en acht van de tien medewerkers vertellen dat ze tegen hetzelfde probleem aanlopen, dan kan ik daar iets mee.”

Bedrijven zijn volgens Verkerk verrast over wat OOMT allemaal doet. “Voorafgaand aan een workshop of teamcoaching zijn er altijd mensen die denken: daar gaat mijn avond. Zelfs de meest kritische mensen zijn na afloop enthousiast.”

Begin met een gesprek

Joyce Verkerk en haar collega’s helpen autobedrijven om gemiste kansen om te buigen. “Ik was laatst bij een autobedrijf. De directeur vertelde mij over een autotechnicus die op zaterdag met plezier een voetbalteam coacht, maar in de werkplaats niets van zijn coachende vaardigheden laat zien. Typisch een voorbeeld van een verborgen talent dat niet wordt benut. Toen ik daar met de medewerker over sprak, gaf hij aan dat hij geen idee had dat dat van hem werd verwacht.”

Geen autobedrijf is hetzelfde. Als adviseur stel ik kritische vragen: wat wil de ondernemer, wat willen medewerkers?

De belangrijkste tip van Verkerk is dan ook: praat met elkaar. Vertel wat je van de ander verwacht. Wat zijn jouw kernwaarden als ondernemer en weten medewerkers dat ook? En andersom: ben je eerste autotechnicus en wil je diagnosespecialist worden, of een ev-training doen, praat erover met je leidinggevende. Verandering en verbetering begint met een gesprek.”

De boodschap van Verkerk is dan ook: van complete teams tot individuele personen, OOMT is er voor iedereen. “Ik zou iedereen willen vragen om in de jaarplanning 2019 minimaal één dag vrij te houden voor een afspraak met een OOMT-adviseur of -loopbaancoach. We komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek.”

OOMT: GastvrijheidsCheck tot loopbaancoaching

Verandering in je bedrijf of in je werk of ontdekken welke (verborgen) talenten je in huis hebt. Weten hoe je scoort met gastvrijheid of leermeester of Leermaster worden. OOMT staat voor je klaar met praktische adviezen en oplossingen. Van loopbaancoaching tot workshops, met de ondersteuning van OOMT maak je jezelf en jouw bedrijf klaar voor de toekomst. Meer weten? Kijk op www.oomt.nl

Dit artikel is gesponsord door OOMT.

Reageer op dit artikel