Autovakmeester Hekwolter of Hekhuis: 'Een formule moet bij je passen'

Autovakmeester Hekwolter of Hekhuis: 'Een formule moet bij je passen'

Marijn Hekwolter of Hekhuis heeft diverse garageformules vergeleken. "Mijn vader zag een formule nooit zitten, maar de laatste jaren zijn formules interessanter geworden. Een formule moet bij je passen en Autovakmeester past bij ons."

Het nieuwe autobedrijf van Autovakmeester Hekwolter of Hekhuis in Tubbergen heeft een geweldige uitstraling en is totaal onvergelijkbaar met het oude pand. Marijn Hekwolter of Hekhuis: “Mijn vader is in 1990 begonnen in een oude schuur: vee eruit en bruggen erin. De nieuwbouw was in maart 2021 klaar en toen heb ik ook de leiding van het bedrijf overgenomen.”

Persoonlijk en betrokken

Bij Autovakmeester Hekwolter of Hekhuis werken twee technici in de werkplaats, bij drukte sleutelt Marijn (32) zelf mee en Marijn’s vader en moeder werken ook dagelijks in het autobedrijf. Het is een echt familiebedrijf, persoonlijk en betrokken, maar lange tijd was niet duidelijk of Marijn het bedrijf zou overnemen. Zijn vader liet hem in die keuze vrij, want ondernemer zijn is geen baan van 8 tot 5. Marijn heeft een paar jaar bij Defensie gewerkt en is daarna alsnog in het autobedrijf gekomen. “Toen werd ook duidelijk dat ik het bedrijf zou overnemen. Ik werkte aanvankelijk alleen met mijn vader, maar het wordt steeds drukker en dankzij de hulp van de twee technici gaat het heel goed.”

'Autovakmeester past bij ons'

Eerder dit jaar heeft Autobedrijf Hekwolter of Hekhuis zich bij Autovakmeester aangesloten. Marijn: “Op internet heb ik formules vergeleken en er met mijn vader en andere ondernemers over gesproken. De laatste jaren zijn formules interessanter geworden. Mijn vader zag een formule nooit zitten, maar hij vond de presentatie van Autovakmeester heel goed. Een formule moet bij je passen en Autovakmeester past bij ons. We krijgen veel ondersteuning en onze eigen naam blijft op de gevel staan. Dat vindt mijn vader ook mooi. Hij had de keuze voor Autovakmeester ook kunnen nemen.”

De laatste jaren zijn formules interessanter geworden”

Lokale kampioenen

Marijn heeft veel contact met andere Autovakmeesters (onder andere via een groepsapp) en ervaart nu de kracht van een samenwerkingsverband, waarin concurrenten collega’s worden en collega’s vrienden. Elke Autovakmeester is anders, maakt eigen keuzes in het specialisme of marktbewerking, maar hoezeer ze ook van elkaar verschillen, alle Autovakmeesters zijn lokale kampioenen met dezelfde uitdagingen en kansen. Marijn: “We kopen auto’s van elkaar en leren elkaar daardoor nog beter kennen. Wij helpen elkaar bijvoorbeeld met dealeronderdelen, want sommige grote dealerbedrijven kunnen moeilijk doen over de verkoop ervan.”

Marijn Hekwolter of Hekhuis.
Marijn Hekwolter of Hekhuis.

Permanente marktondersteuning

Marijn krijgt veel marketingondersteuning van Autovakmeester, zoals een eigen website (inclusief occasionaanbod en contentbeheer) en online marketing met een paar keer per maand Facebook- en Instagram-berichten op de profielen van de individuele Autovakmeesters. Autovakmeester verzorgt ook een huisaan-huis krant en met Youvia wordt de online vindbaarheid van de bedrijven geoptimaliseerd (inclusief juiste openingstijden). Ook Klantenvertellen is een onderdeel van Autovakmeester (Marijn scoort een 9,6!) en dan is er nog het Marketing Portal. Marijn: “Dat werkt heel simpel: je logt in en vervolgens kun je brieven, POS-materiaal, flyers, acties en promotiemateriaal downloaden, ook gepersonaliseerd. Als je vragen hebt stuur je een mailtje; het is bij wijze van spreken binnen twee tellen geregeld.”

36 Maanden garantie

Autovakmeester helpt ook de klanten van de Autovakmeesters. Uniek is de 36 maanden garantie op onderdelen en reparaties voor consumenten. Marijn: “Ik kom hier in Tubbergen veel klanten in het weekend tegen. Die klanten weten dat ze hier altijd binnen kunnen komen om eventuele problemen op te lossen. Voor die klanten doet die garantietermijn niet zo veel, maar nieuwe klanten willen geen gedoe. Die kopen hier een auto, willen garantie en vinden garantie van 36 maanden op onderdelen en reparaties heel belangrijk.”
Marijn is ook actief met de Pechhulpkaart. Sommige Autovakmeesters verkopen de kaart voor Europese pechhulp (via AA-Team) voor 39,95 euro per jaar, anderen geven de kaart weg bij een grote onderhoudsbeurt of een afleveringsbeurt. Marijn: “In onze werkplaats ontvangen we voornamelijk lokale klanten, maar we verkopen veel jonge auto’s met weinig kilometers door het hele land: van Groningen tot Maastricht. Als een klant in Amsterdam met pech staat, is zo’n Pechhulpkaart ideaal om problemen op te lossen.”

Een formule moet bij je passen en Autovakmeester past bij ons”

Autovakmeester regelt het

De diensten van Autovakmeester zijn uit te breiden met opties, zoals de Rendementsservice (WESP) en toegang tot de zakelijke markt. Marijn: “Ik wil graag met LeaseProf aan de gang om auto’s voor de zakelijke markt te onderhouden. Regelmatig vragen klanten die hun privéauto hier in onderhoud hebben of wij hun zakelijke auto ook kunnen onderhouden. Nu kan dat, want ons bedrijf is toevallig gisteren geschouwd! Ik ben zelf al eens bezig geweest om een aanvraag te doen, maar ik kwam er niet door. Via Autovakmeester was het snel geregeld; ook dat is een voordeel van Autovakmeester.”
Marijn denkt nog na over andere optionele formules van Alliance Automotive, zoals NexDrive, gericht op hybride en elektrische auto’s en Tyres-On, het nieuwe bandenconcept van PartsPoint, dat autobedrijven helpt om specialist in banden te worden. Marijn: “Het is duidelijk dat banden steeds belangrijker voor de werkplaatsomzet zullen worden. We zijn al NEN-gecertificeerd en onderhouden en verkopen regelmatig hybride en elektrische auto’s.”

Wat zijn de voorwaarden?

Autovakmeesters betalen 275 euro per maand aan lidmaatschapskosten, zijn lid van BOVAG, voeren apk’s uit en zetten vijftigduizend euro om bij een PartsPointof Precisium-grossier. Dat zijn de voorwaarden, maar daar zet Autovakmeester dus heel wat tegenover. TECH360 bijvoorbeeld, een standaard onderdeel van de Autovakmeester-formule. Marijn: “Wij verkopen veel jonge auto’s en dan moet je regelmatig met pass-thru of remote diagnoses aan de gang. Als we er niet uitkomen, doen wij een beroep op TECH360.”

Bijblijven met TECH360

TECH360 helpt Marijn met technische data van diverse automerken, met technische ondersteuning en met een volwaardig trainingsprogramma. Marijn: “Ik las net dat er miljarden worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van auto’s op waterstof en vraag mij af waar die ontwikkelingen naar toe gaan. Ik wil wel dat ons bedrijf blijft meegroeien met die ontwikkelingen, blijft meebewegen met de markt en daarom moeten we bijblijven. Autovakmeester zorgt daarvoor.” Met Autovakmeester kan Marijn de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

Dit artikel is gesponsord door Autovakmeester (Alliance Automotive Group Benelux).