Nissens breidt assortiment uit met e-actuator-turbo's en turboleidingen

Nissens breidt assortiment uit met e-actuator-turbo's en turboleidingen

De productcategorie Engine Efficiency van Nissens is verder uitgebreid. Vanaf nu levert de Deense leverancier ook E-actuator-turbo's, met een elektrische bediening van het VNT-mechanisme.

Deze elektrisch aangestuurde turbo's zijn veel complexer dan de traditionele, pneumatisch bediende modellen en vereisen een aantal nieuwe productieprocessen. Daarvoor zijn de technische knowhow en in-house competenties van het bedrijf verder uitgebreid, onder meer door de recente oprichting van een technologiecentrum in Duitsland.

Bestemd voor Mercedes-Benz

De eerste nieuwe turbomodellen zijn bestemd voor Mercedes-Benz-motoren en er zijn tien nieuwe modellen onderweg. Een geheel nieuwe productgroep vormen de turbo-olietoevoerleidingen. “Een belangrijk onderdeel van het turbosysteem dat een cruciale rol speelt bij de juiste, probleemloze werking en het vermogen van de motor”, aldus productmanager Christian Germain Rosendahl.

'Geheel nieuw niveau'

“Door intensief te investeren in onze in-house expertise op onder meer het gebied van elektrisch aangedreven componenten, hebben we de ontwikkelingsprocessen van nieuwe technologische producten naar een geheel nieuw niveau kunnen tillen" zegt Executive Vice President van Nissens Automotive, Klavs T. Pedersen.

"We zijn ons volledig bewust van de recente evolutie van de autotechnologie en de bijbehorende productbehoeften die op de aftermarket zijn ontstaan. De voertuigen van vandaag zijn complex en hun systemen en componenten worden digitaal aangestuurd.

Onze natuurlijke stap in het ondersteunen van de Onafhankelijke Aftermarkt moest een sterke focus op technologische ontwikkeling impliceren. Met een uitgebreid productportfolio en onderdelen van de nieuwe generatie willen we een sterke commerciële positie op de markt behouden en een modern en concurrerend aanbod voor onze business partners veiligstellen."

Ook nieuw: olietoevoerleidingen

Ander nieuws van Nissens is de lancering van turbo-olie toevoerleidingen. De turbo-olietoevoerleiding (OFP) is een dun kanaal dat is verbonden met het motorsmeersysteem. De belangrijkste functie is te zorgen voor de juiste smering van de turbolader. De olie-toevoerleiding voert motorolie van het motorblok rechtstreeks naar het lagersysteem van de turbo, waardoor smering en koeling van de turbo-as worden gewaarborgd.

Nissens' lancering van de olie-toevoerleidingen voor turbo’s begint met een zo'n 170 buismodellen en zal verder worden uitgebreid. Het leidingenprogramma omvat momenteel 99% van de automodellen waarvoor Nissens een geschikte turbo biedt.

De onderdelen zijn op voorraad en beschikbaar vanaf eind september 2020. Alle gerelateerde technische productinformatie, inclusief hoogwaardige afbeeldingen, zijn te vinden in de catalogi van Nissens en in TecDoc.