Trots op het vak: Joey Swinkels

Trots op het vak: Joey Swinkels

"Lassen en slijpen, of diagnosestellen met de scope en uitleeskast; ik vind het allemaal even leuk". Joey Swinkels won begin dit jaar de titel Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst 2020. Hij werkt bij Louwman Mercedes-Benz Bedrijfswagens in Veghel en is gek op zijn werk. Wat vind hij zo mooi aan dit vak?

1.. Wat vind je zo mooi aan dit vak?

De variatie. Ben je met een auto bezig die niet met spoed klaar hoeft en er staat er een auto met pech, moet je daar naartoe en een oplossing bedenken om de klant zo snel mogelijk weer op de weg te hebben.

2.Wat vind je het leukste werk?

Het reviseren van bijvoorbeeld een versnellingsbak. Maar als je een moeilijke storing opgelost krijgt, is dat natuurlijk ook gaaf!

3. Wat is je favoriete automerk?

Bij de trucks natuurlijk Mercedes-Benz. Bij personenauto’s heb ik een zwak voor Peugeot.

4. Wat is je favoriete gereedschap?

Hmm, of ik nou moet lassen en slijpen, of bezig ben met de scope en uitleeskast; ik vind het allemaal leuk.

5. Welke opleiding/cursussen heb je gedaan?

Ik begonnen als 2e monteur. Na dat diploma heb ik mijn papieren voor 1e monteur gehaald. Ik zit nu in het laatste jaar van de opleiding tot technisch specialist. Ook heb ik mijn APK- en Tachograafpapieren. Via het werk word ik voortdurend opgeleid binnen Mercedes-Benz en heb ik diverse cursussen gevolgd bij Innovam.

6. Wat zou je willen veranderen in de branche?

Ik houd niet van voorgeschreven tijden voor een reparatie. Soms heb je dan gewoon geen tijd genoeg om het goed en op je eigen wijze te doen.

7.Waar ben je het meest trots op?

Dat zoveel transportbedrijven op ons merk en onze garage vertrouwen!

8. Wat is je droombaan?

Vrachtwagenmonteur natuurlijk!

9.Als ik niet aan het werk ben dan…

Sleutel ik aan mijn crossmotor, of aan mijn Peugeot 205 GTi uit 1991, die ben ik aan het restaureren. Dat is ook meteen mijn grootste hobby.

Ambassadeur voor het vak!

Als oud-winnaar vindt Joey het vanzelfsprekend belangrijk om meer jongeren bekend te maken met de auto- bedrijfsautobranche. Voor de nieuwe editie (Bedrijfs)autotechnicus van de Toekomst zette hij dan ook al zijn acteertalent om samen met Autotechnicus van de Toekomst Thijs van Grinsven een spetterende promo te maken. Die bekijk je hieronder: