artikel

Werkplaatskleding aanschaffen? De belangrijkste eisen op een rij

Werkplaats & Onderhoud 550

Werkplaatskleding moet aan heel wat eisen voldoen, zeker in de automotive branche. Goede werkkleding maakt het werken voor monteurs veiliger, makkelijker en comfortabeler. Waar moet je vooral op letten bij de aanschaf?

Werkplaatskleding aanschaffen? De belangrijkste eisen op een rij

Voor de aanschaf van werkplaatskleding is het zinvol om je te verdiepen in de verschillende opties die er op de markt zijn. In dit artikel deelt Proforto, expert op het gebied van werkplaatskleding, graag hun ervaringen met je.

Tips aanschaf werkplaatskleding

Drie gouden tips voor de aanschaf van werkplaatskleding:

1. Kwaliteit en veiligheid gaan hand in hand

Dagelijks komen monteurs in aanraking met bijtende stoffen, zoals accuzuur of benzine. Hoogwaardige werkplaatskleding met een speciale beschermlaag biedt de bescherming die nodig is om hier veilig mee te kunnen werken. Controleer altijd het label van je werkkleding om te zien of het materiaal deze bescherming biedt. Bij nieuwe kleding vind je deze informatie terug in de specificaties.

Daarnaast is ook het dragen van werkkleding met reflecterende elementen een pre in de automotive branche. Niet alleen als er heftrucks of voertuigen op de werkvloer rijden, maar ook bij kleinere garagebedrijven kan goede zichtbaarheid van toegevoegde waarde zijn. In de drukte van alledag is een ongelukje zo gebeurd. Zichtbaar zijn voor collega’s verkleint de kans op bedrijfsongevallen.

2. Functionele kleding zorgt voor vlot doorwerken

Voor werkplaatskleding zijn er de wereld aan opties: zakken, vakken, ritsen en lussen, het aanbod is enorm. Bedenk voor je werkkleding aanschaft altijd goed welk gereedschap echt noodzakelijk is om mee te dragen. De input van de mensen op de werkvloer is hierbij onmisbaar. Zij weten als geen ander wat er nodig is lekker vlot te kunnen doorwerken.

Kies altijd voor werkplaatskleding waarbij knopen, drukkers en ritsen zijn afgedekt met een beschermende stoflaag. Tijdens het werken kunnen deze onderdelen van de werkkleding krassen veroorzaken en zo voor lakschade zorgen. De kleding van Proforto is standaard uitgerust met beschermende stof over alle scherpe onderdelen van de overall.

3. Hoog comfort vergroot het werkplezier én eindresultaat

Als je iedere dag in de vreemdste bochten staat om schroefjes en moertjes aan te draaien of voorover onder de motorkap staat, dan wil je maar één ding: kleding die lekker zit. Werkplaatskleding moet mensen ondersteunen en niet in de weg zitten. Voldoende bewegingsvrijheid is een must. Daarom is veel monteurskleding uitgevoerd met extra plooien op de rug en/of elastiek. Let daar heel goed op bij de aanschaf van monteurskleding, want het is van cruciaal belang bij een goede uitvoering van het werk.

Ook het gewicht van de stof is een belangrijke factor als het gaat om comfort. Een zware stof zit sneller in de weg en voelt minder prettig aan. Daar staat tegenover dat een zwaardere stof vaak wél meer bescherming biedt en ook duurzaam is. Een dunne overall gaat simpelweg sneller stuk. Bij de specificaties vind je het gewicht van de stof.

Bonustip: gepersonaliseerde werkplaatskleding

Natuurlijk staat de veiligheid, comfort en werkplezier van je werknemers bovenaan. Als de basis goed is, kun je denken aan de boodschap die je met je kleding wilt uitstralen naar klanten én mogelijke klanten. Je kunt je werkplaatskleding laten bedrukken of borduren.

De voordelen van gepersonaliseerde werkplaatskleding:

  • je maakt werkkleding aftrekbaar

Door personalisatie van kleding wordt het gehele kledingstuk aftrekbaar voor de belastingdienst. Voorwaarde is wel dat de kleding voorzien moet zijn van een beeldmerk met een minimale oppervlakte van 70 cm2. Het beeldmerk moet verwijzen naar de onderneming.

  • professionele uitstraling

Het bedrukken of borduren van monteurskleding zorgt voor een duidelijke uitstraling naar de buitenwereld. Het ziet er professioneel uit wanneer de website, briefpapier, facturen, maar ook de bedrijfskleding allemaal in dezelfde huisstijl zijn uitgevoerd. Bovendien is het personeel zo nog beter herkenbaar voor klanten.

  • gratis reclame

Je logo met naam, website en telefoonnummer zorgt ervoor dat je de naamsbekendheid van je bedrijf vergroot. Zo kom je beter in beeld bij je doelgroep.

Meer weten over de aanschaf van werkplaatskleding? Voor meer informatie over de aanschaf van kleding kun je terecht bij je eigen leverancier van bedrijfskleding of natuurlijk bij Proforto. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden van veilige, comfortabele en gepersonaliseerde werkplaatskleding.

Dit artikel is gesponsord door Proforto. 

Reageer op dit artikel