AMT-ATC Livestream: Hoe kwam het nieuwe bandenlabel tot stand? Kijk nu terug!

AMT-ATC Livestream: Hoe kwam het nieuwe bandenlabel tot stand? Kijk nu terug!

Ondanks de afzegging van Ten Kate Yamaha Racing zenden we op 18 januari a.s. toch een livestream uit. Dit dankzij Michiel van Koeverden van Apollo Vredestein. Na het bijwonen van deze uitzending weet je alles over het nieuwe bandenlabel en heb je meer kennis over het ontwikkelingsproces van banden.

Michiel van Koeverden is Area Manager Tyre Information Centre bij Apollo Vredestein. Hij leert ons hoe de eisen van het bandenlabel zijn ontstaan en hoe hierop wordt getest. Natuurlijk legt hij ook uit wat de gevolgen zijn voor autobedrijven en consumenten.

Daarnaast laat Michiel zien welke effecten een onjuiste bandenspanning heeft op de rolweerstand en de geluidsproductie. Ook interessant: welke invloed het wegdek heeft op prestaties van een band. En kan dat wegdek van tegenwoordig de bandenontwikkeling nog wel bijbenen?

Tot slot nemen we een kijk in het ontwikkelingsproces van de autoband. We zien welke informatie daarbij wordt geregistreerd en wat het belang is van het juist informeren van klanten.

Banden zijn een belangrijk product voor het autobedrijf, voor de veiligheid en het rijcomfort. Daarom mag je deze livestream zeker niet missen!

Nu beschikbaar voor terugkijken

De uitzending is nu beschikbaar voor terugkijken onder de volgende link:Livestream 'Het nieuwe bandenlabel'.