Kijk nu terug: AMT-ATC Livestream: Pal-V, de eerste vliegende auto!

Kijk nu terug: AMT-ATC Livestream: Pal-V, de eerste vliegende auto!

Op dinsdagavond 15 december om  19.30 uur krijg je een exclusieve kijk in de wereld van Pal-V, 's werelds eerste vliegende auto. Meld je nu aan!

Kijk nu terug: AMT-ATC Livestream: Pal-V, de eerste vliegende auto!

Al ruim acht jaar zweeft hij door onze gedachten. De vliegende auto Pal-V. De laatste tijd is het project weer veel in het nieuws. Het is nu officieel een auto, met typegoedkeuring! Een vliegtuig is het niet. Nog niet.

Hoe laat je een vliegtuig rijden?

In de livestream vertelt Marco van den Bosch, CCO van Pal-V, alles over het concept. Hoe kom je eigenlijk op dit idee en belangrijker: hoe maak je het waar?

Hoe kom je erop en, belangrijker, hoe maak je het waar?

Een concept als Pal-V heeft immers te maken met forse investeringen, talloze wet- en regelgeving en natuurlijk technische uitdagingen die niemand eerder hoefde op te lossen.

In 2012 vloog het PAL-V prototype voor het eerst. Binnen een minuut of vijf kan hij in- of uitgevouwen worden, voordat je gaat vliegen is nog een kwartiertje pre-flight checks nodig.
In 2012 vloog het PAL-V prototype voor het eerst.

Hoe laat je een vliegtuig veilig rijden en een auto veilig vliegen? Is de Pal-V technisch gezien meer een auto of een vliegtuig en als ik hem wil hebben, wat kost-ie dan?

15 december

Op dinsdagavond15 december om 19.30 uur kreeg je een exclusieve kijk in de wereld van Pal-V. Gemist? Kijk ‘m terug via onderstaande link.

Nu terugkijken

Eerder verschenen