Kijk nu terug: AMT-ATC Livestream: Pal-V, de eerste vliegende auto!

Kijk nu terug: AMT-ATC Livestream: Pal-V, de eerste vliegende auto!

Op dinsdagavond 15 december om  19.30 uur krijg je een exclusieve kijk in de wereld van Pal-V, 's werelds eerste vliegende auto. Meld je nu aan!

Al ruim acht jaar zweeft hij door onze gedachten. De vliegende auto Pal-V. De laatste tijd is het project weer veel in het nieuws. Het is nu officieel een auto, met typegoedkeuring! Een vliegtuig is het niet. Nog niet.

Hoe laat je een vliegtuig rijden?

In de livestream vertelt Marco van den Bosch, CCO van Pal-V, alles over het concept. Hoe kom je eigenlijk op dit idee en belangrijker: hoe maak je het waar?

Hoe kom je erop en, belangrijker, hoe maak je het waar?”

Een concept als Pal-V heeft immers te maken met forse investeringen, talloze wet- en regelgeving en natuurlijk technische uitdagingen die niemand eerder hoefde op te lossen.

In 2012 vloog het PAL-V prototype voor het eerst. Binnen een minuut of vijf kan hij in- of uitgevouwen worden, voordat je gaat vliegen is nog een kwartiertje pre-flight checks nodig.
In 2012 vloog het PAL-V prototype voor het eerst.

Hoe laat je een vliegtuig veilig rijden en een auto veilig vliegen? Is de Pal-V technisch gezien meer een auto of een vliegtuig en als ik hem wil hebben, wat kost-ie dan?

15 december

Op dinsdagavond15 december om 19.30 uur kreeg je een exclusieve kijk in de wereld van Pal-V. Gemist? Kijk ‘m terug via onderstaande link.

Nu terugkijken

Elco van der Meer

Elco van der Meer

Redacteur

Elco testte jarenlang nieuwe auto’s en houdt van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Ook van elektrische auto’s en van andere slimme mobiliteitsoplossingen. Wel pleit hij voor een genuanceerde kijk op auto’s en de autobranche. “Het stoort mij dat politici en nieuwsmedia vaak nét niet genoeg weten van auto’s om er iets over te mogen beweren. En dat ze auto’s vaak net niet belangrijk genoeg vinden om zich er echt in te verdiepen.”

Zijn eigen wagenpark kent twee posities. Eén daarvan wordt vast ingevuld door een gele Peugeot 306 Cabriolet, op de ‘wisselplaats’ vond je onder meer een Ford Mondeo Wagon met een – tot voor kort – extreem olieverbruik.

Het kleine MEB-platform keert terug naar traditionele opbouw, motor voorin en een niet -dure torsie-achteras waar geen tweede motor bij kan.

Dit jaar komt een herziene VW ID.3, oorspronkelijk beschouwd als de batterij-Golf voor morgen. Een massaal succes werd de ID.3 nog niet, eerder het...