Terugkijken: AMT-ATC Livestream: van storing naar gerichte reparatie

Terugkijken: AMT-ATC Livestream: van storing naar gerichte reparatie

Diagnosefanaten opgelet! Kijk de livestream van Asim Saglam, bekend van zijn diagnosebedrijf Autodiagnose.eu, nu terug! Hij vertelt je alles over diagnosestellen aan de hand van zijn eigen stappenplannen en praktijkvoorbeelden.

Een moderne auto is een data- en rekencentrum op wielen met een (chemische) emissiereductie-fabriek, een state-of-the-art-aandrijving, geschikt voor langdurige inzet bij sterk variërende omgevingsomstandigheden. Oh ja, je kan er ook nog in plaatsnemen. Maar als ie het niet meer doet, wie schakel je dan in?

In deze AMT-ATC live-sessie deelt diagnosespecialist Asim Saglam zijn kennis over storingsdiagnose bij hedendaagse voertuigen. Hij vertelt vanuit welke visie zijn bedrijf Autodiagnose.eu is ontstaan en over het verschil tussen gedegen onderzoek en ‘throwing parts at the problem’. Ook behandelt hij de vraag of storingsdiagnose een aparte tak van sport binnen de automotive is.

Stappenplannen en praktijkvoorbeelden

Asim werkt aan de hand van een stappenplan, dat hij natuurlijk met je deelt. De livestream is natuurlijk niet compleet zonder praktijkvoorbeelden. Tijdens de uitzending beantwoordde Asim vragen van kijkers.

Kortom: heb je interesse in autodiagnose, dan moet je deze uitzending zeker terugkijken!

Elco van der Meer

Elco van der Meer

Redacteur

Elco testte jarenlang nieuwe auto’s en houdt van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Ook van elektrische auto’s en van andere slimme mobiliteitsoplossingen. Wel pleit hij voor een genuanceerde kijk op auto’s en de autobranche. “Het stoort mij dat politici en nieuwsmedia vaak nét niet genoeg weten van auto’s om er iets over te mogen beweren. En dat ze auto’s vaak net niet belangrijk genoeg vinden om zich er echt in te verdiepen.”

Zijn eigen wagenpark kent twee posities. Eén daarvan wordt vast ingevuld door een gele Peugeot 306 Cabriolet, op de ‘wisselplaats’ vond je onder meer een Ford Mondeo Wagon met een – tot voor kort – extreem olieverbruik.

Het kleine MEB-platform keert terug naar traditionele opbouw, motor voorin en een niet -dure torsie-achteras waar geen tweede motor bij kan.

Dit jaar komt een herziene VW ID.3, oorspronkelijk beschouwd als de batterij-Golf voor morgen. Een massaal succes werd de ID.3 nog niet, eerder het...