‘AMT Bedrijfs- & Autotechnicus van de Toekomst’ 2021 van start!

‘AMT Bedrijfs- & Autotechnicus van de Toekomst’ 2021 van start!

Vanaf vandaag gaat vakblad AMT van start met de 6e editie van ‘Bedrijfsautotechnicus & Autotechnicus van de Toekomst', de bekende competitie onder studenten bedrijfs- en autotechniek. Wie haalt dit jaar de finale en mag de prestigieuze titel voeren?

De online kennistest is vanaf 26 oktober acht weken live. Voordat deelnemers aan een finaleplaats kunnen denken, moeten ze een topscore halen in de eerste ronde: de online kennistest. Daarin komen ze voor tien uitdagende technische vraagstukken te staan. Niet alleen de kwaliteit van de antwoorden, maar ook de tijd speelt een rol bij de ranking.

Periodewinnaars

Per twee weken wordt in beide categorieën een leerling uitgeroepen tot periodewinnaar, met daarbij natuurlijk een prijs. Vorig jaar deden meer dan 1200 studenten van 52 verschillende opleidingen Auto- en Bedrijfsautotechniek mee.

Scholencompetitie

Naast de individuele competitie kent het event een scholenprijs. De drie beste scholen per categorie strijden in februari 2021 om de titel ‘Beste school’, waaraan een mooie prijs verbonden is.

Vak met toekomst

Waarom deze competitie? AMT Hoofdredacteur Tom Polman: “Wij willen de branche laten zien hoe groot de technische kwaliteiten van aankomende technici zijn. Het vak is zoveel meer dan onderdelen vervangen. Een moderne auto is een rijdende computer bomvol software. Daar moeten die jongens en meiden alles van weten. Daarnaast hebben we met nieuwe aandrijvingsvormen als hybride en EV te maken, ook die kennis moeten ze in huis hebben. De leerling verdient het om in de spotlight te staan.”

De leerling verdient het om in de spotlight te staan”

Daarnaast is het grote tekort aan technici in de autobranche een belangrijke motivatie. “Het is voor de branche cruciaal dat we leerlingen behouden en warm maken voor het vak. Zeker in deze crisistijd. Met dit event willen we de branche en zeker ook de wereld daarbuiten laten zien hoe mooi het vak is en welke perspectieven de autotechniek biedt.”

Ondersteund door de branche

De competities kunnen rekenen op brede steun in de auto- en truckbranche. Grossiers Alliance Automotive Group en Fource Automotive, AA Equipment Support, ACtronics, MPM Oil, Snap-On, Sonic Equipment, ANWB en ATC, zetten zich in als partner. De gerenommeerde opleiders GMTO, Electude, SVKM en E-Division hebben als kennispartner de opdrachten voor de online kennistest aangeleverd.

Meedoen?

Studenten kunnen meedoen op de websites autotechnicusvandetoekomst.nl of bedrijfsautotechnicusvandetoekomst.nl.

Bekijk de video!

Gaat data-overdracht uit de auto ooit de fysieke APK vervangen? “Misschien wel”, denkt RDW-beleidsmedewerker Geert Konings, “maar niet in de komende dertig jaar.”

Auto’s veranderen, de wereld verandert, dus de APK moet mee. Maar hoe? Hoe ziet de toekomst van de APK eruit? Welke nieuwe eisen mogen we verwachten?...