Gereedschap voor winnaars! Finalisten AMT Awards nemen prijs in ontvangst

Gereedschap voor winnaars! Finalisten AMT Awards nemen prijs in ontvangst
Tada! Ja, dat moet even officieel. Sonic’s Gerben de Jong en Autotechnicus van het Jaar Karel de Munnik onthullen een van de drie Sonic-gereedschapswagens.

Tijdens de spectaculaire finale van de AMT Awards op Auto Prof - AMT Live in Gorinchem veroverden drie winnaars een goed gevulde Sonic S9 gereedschapswagen. Die stop je niet zomaar even achter in je Polootje. Bovendien vraagt zo’n waanzinnige prijs voor een waanzinnige prestatie om een extra feestje. Dat kwam er, bij Sonic thuis in Purmerend.

Het favoriete handgereedschap van Autotechnicus van het Jaar Karel de Munnik: “Kleine momentsleutels. Het juiste moment wordt steeds belangrijker.” Maar zelfs dan nog kan het misgaan, weet de werkplaatschef van Mazda & SsangYong-dealer Moerman Jansen: “Ik moest een SkyActiv X-motor vervangen. Voor de tweede keer. De monteur die de eerste deed, hergebruikte de oude bougies. Scheelt € 40 per stuk. Maar het mag niet! De massa-elektrode komt niet meer in de juiste stand.” Resultaat: “Misfires en gaten in de nieuwe zuigers.”

Felicitaties voor drie toppers.
Felicitaties voor drie toppers.

“Ook heel goed gereedschap”

Wessel Hoorn, Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst, werkt ook met goed gereedschap: “Op school, het Deltion College in Zwolle, werken we met Sonic. Maar op het werk, bij MAN-dealer Roordink Bedrijfswagens sleutelen we met Snap-on. Ook heel goed!”

Toch is de Sonic-gereedschapswagen met 369-delige inhoud meer dan welkom: “Thuis sleutel ik veel aan buitenboordmotoren.” De jonge Wannepervener heeft zelf een Twister: “Dat is een in Giethoorn gebouwde aluminium sloep met 90 pk Honda-motor. “Prima boot om achter te wakeboarden.”

Na de huldiging op AMT Live, de feestjes en felicitaties op het werk is er last maar zeker niet least de uitreiking van een geweldige prijs bij Sonic. Gefeliciteerd en veel sleutelplezier, mannen!
Na de huldiging op AMT Live, de feestjes en felicitaties op het werk is er last maar zeker niet least de uitreiking van een geweldige prijs bij Sonic. Gefeliciteerd en veel sleutelplezier, mannen!

Vaste baan

Ook vice-Autotechnicus van de Toekomst Joeri Bogers is dolblij met zijn Sonic-gereedschapswagen. En de leerling van Curio in Breda weet wat hij krijgt: “Op mijn werk bij Autobedrijf Bremer werken we met Sonic.” Daar in Teteringen hebben ze oog voor kwaliteit. Hoe we dat weten? Ze boden hun leerling autotechnicus een vaste baan.

Erwin den Hoed

Erwin den Hoed

Adjunct Hoofdredacteur

Erwin deed HTS Autotechniek, werkte bij DAF Trucks en werd bedrijfseconoom in Tilburg. Hij maakte een uitstapje naar de bakkerijwereld en kwam in 2001 naar AMT. Zijn doel toen: “Artikelen maken waar ik trots op ben”. Zijn doel nu: “Mijn lezers en websitegebruikers blij maken.” Eigenlijk is er in al die jaren dus niets veranderd…

Email: erwindenhoed@vakmedianet.nl
Telefoon: 088 58 40 690

Gaat data-overdracht uit de auto ooit de fysieke APK vervangen? “Misschien wel”, denkt RDW-beleidsmedewerker Geert Konings, “maar niet in de komende dertig jaar.”

Auto’s veranderen, de wereld verandert, dus de APK moet mee. Maar hoe? Hoe ziet de toekomst van de APK eruit? Welke nieuwe eisen mogen we verwachten?...