Terugkijken: Livestream 'Waarom gaat het mis na het vervangen van de aircocompressor?'

Terugkijken: Livestream 'Waarom gaat het mis na het vervangen van de aircocompressor?'

De lente is officieel begonnen en daarmee, volgens velen, ook het aircoseizoen. Wil je je kennis eens goed opfrissen? Kijk de live-uitzending met als onderwerp de meest voorkomende compressorstoringen nu terug!

Tijdens de uitzending laten Richard Groot en Edwin de Ridder van Denso je kennismaken met uiteenlopende compressorstoringen. Dit doen ze aan de hand van praktijkvoorbeelden van de garantie-afdeling van Denso Europe in Weesp. Daar komen aircocompressoren binnen met storingen die ontstaan zijn na het vervangen van de originele compressor.

Waarom sneuvelt de compressor?

Naast een duik in de techniek van aircocompressoren is er aandacht voor twee hele belangrijke vragen: waardoor sneuvelde de originele compressor en (hoe) valt dat te voorkomen?

Ook de volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Welke typen Denso compressoren zijn er en hoe werken deze?
  • Hoe wordt de compressor-opbrengst geregeld?
  • Wat is een DL-Pulley en hoe werkt het?
  • Welke Denso compressoroliën worden er gebruikt?
  • Wat zijn de meest voorkomende compressorstoringen na vervanging?

Begin het aircoseizoen goed en laat een frisse wind waaien door jouw airco-kennis!

Het kleine MEB-platform keert terug naar traditionele opbouw, motor voorin en een niet -dure torsie-achteras waar geen tweede motor bij kan.

Dit jaar komt een herziene VW ID.3, oorspronkelijk beschouwd als de batterij-Golf voor morgen. Een massaal succes werd de ID.3 nog niet, eerder het...