Heeft de auto je nog nodig? Wat móet je weten over de veranderende werkplaats?

Heeft de auto je nog nodig? Wat móet je weten over de veranderende werkplaats?
Nieuwe auto's staan in contact met de fabrikant, komen die alleen nog bij de dealer? Gaan 'slimme auto's zichzelf repareren? Allemaal vragen waar je antwoord op krijgt in het AMT/OOMT-webinar.

EV, ADAS, de 'connected car', diagnose op afstand: spannende tijden... Wat betekent dat voor jouw werk in de werkplaats? Auto's worden slimmer en je hoort voorspellingen als: "Auto's gaan zichzelf repareren", en: "APK wordt overbodig". Maar is dat zo, is sleutelen straks verleden tijd? Daar kom je achter tijdens het online webinar van AMT en OOMT.

Om je direct gerust te stellen: de auto van de toekomst heeft je zeker nog nodig. Maar hoe? Welke technieken zullen zeker in je werkplaats verschijnen? Welke tools en equipment heb je daarbij

Rick van der Velden is als Manager Opleidingen dagelijks in de weer met de toekomst van de automotive branche. Wat is feit en wat is science fiction? Aan welke technieken ga jij echt aan het werk? Rick geeft antwoord.

nodig en waar en hoe haal je de juiste kennis? En welke stappen richting de toekomst móet je nu al nemen?

Wat komt er op je brug?

Tijdens het webinar praten AMT en OOMT met professionals uit de branche. Rick van der Velden is Teamleider bij Summa Automotive en Opleidingsmanager bij MBO Automotive Center. Hij werkt dagelijks aan de ontwikkeling van beginnende en ervaren autotechnici.

Door samenwerkingen met fabrikanten, merkdealers en toeleveranciers schets hij een realistisch beeld van wat je wel en niet op de brug kan verwachten. En nog belangrijker: hoe jij je je op ‘de nieuwe automotive’ kan voorbereiden.

Ennn...Actie! Als voorbereiding hebben we een aantal video's gemaakt bij Automotive Campus in Helmond, het bruisend hart van de automotive branche. De première? Die vind plaats tijdens het webinar, kijken dus!

Kortom: niet te missen! Noteer met dikke letters in je agenda: Dinsdag 18 juni om 19.30 uur. Aanmelden kan nu al viahttps://www.amt.nl/aanmelden-webinar

Eh..., webinar?

Oh ja, denk je nu: “Webinar, wat is dat eigenlijk?” Vanuit je luie stoel online via je laptop, tablet, mobiel of computer live meekijken met de uitzending. Maar je kan ook live meepraten. Stel je vragen aan de gasten in de studio of vul de pollvragen in en leer hoe je collega’s naar de toekomst kijken.

Een goed voorbeeld zien? Kijk dan even terug naar het webinar dat AMT vorig jaar met de RDW organiseerde over de veranderingen in het toezicht op de APK.

Vragen? Vragen!

De toekomst is soms koffiedik kijken, sommige voorspellingen zijn onzeker en dat kan vragen oproepen. Die kan je tijdens het webinar stellen, maar heb je nu al vragen waar je graag antwoord op wil hebben? Stel ze in het formulier hieronder!