Problemen met distributiekettingen: zo voorkom je ze
De distributieriem maakt steeds vaker plaats voor de distributieketting. Waarom? En: welke problemen komen voor bij en distributieketting? En wat kun je doen om ze te voorkomen?
De distributieriem maakt steeds vaker plaats voor de distributieketting. Waarom? En: welke problemen komen voor bij en distributieketting? En wat kun je doen om ze te voorkomen?
Stellantis biedt verlengde garantie en compensatie bij PureTech-problemen. Wat zijn de voorwaarden?
Gates breidt zijn aanbod uit met distributiekettingsets van OE-kwaliteit, specifiek voor de aftermarket. Ze zijn leverbaar voor zowel verbrandingsmotoren als hybride voertuigen van merken als BMW, Peugeot, Renault en Volkswagen.
De driecilinder PureTech staat garant voor voor een goede werkplaatsomzet. Vooral met de natte distributieriem zijn problemen. Die kun je vervangen door een ketting. Hoe?
Hoe meer inlaatkleppen, hoe meer lucht de motor kan aanzuigen. Maar er bestaan geen voordelen zonder nadelen. Toen in 1994 de vierkleppers ingeburgerd waren, betwijfelde Paul Klaver in AMT of de vijfklepper ooit zou doorzetten. Dat had te maken met de wet van behoud van ellende.
Bij de distributie van olieproducten spelen de partners van Petronas een grote rol. De distributeurs zien een toenemende vraag naar bulkolie en combineren dat met de levering van de nieuwe Bag-in-Box verpakking. De distributeurs weten ook hoe autobedrijven kunnen profiteren van de Petronas Formule 1-uitstraling.
Hoe herken je problemen met de natte distributieriem? Waardoor ontstaan ze? En waar moet je als autotechnicus op letten bij vervangen? Samen met Gates duiken we in de techniek van de natte distributieriem.
Kort geleden, grote kop in het AD: "Prijs autoreparatie schiet alle kanten op". Wat was er aan de hand?
"Als je de montage-instructies goed opvolgt, is een riemaandrijving zeer betrouwbaar", zegt Jacky van Tilborg, technisch trainer bij Continental, die veel moeite doet om een goede voorlichting te geven. Hij vertelt erover tijdens de ATC-lezing in het Brabantse Helmond.
De sportiefste Saxo produceerde Citroën van 1999 tot 2003, waarna de C2 en C3 het stokje overnamen. Zijn TU3JP 1.4 motor kende veel varianten, hier gaat het om de motorcodes KFX en KFW. Deze versie werd onder meer ook in de Citroën Berlingo en Peugeot 106 toegepast. De TU3JP met verschillende motorcodes was nog in vele eerdere en latere jaren in een brede reeks Peugeot- en Citroën-modellen te vinden.