AMT Awards 2022: Drie competities voor studenten en vakprofessionals

AMT Awards 2022: Drie competities voor studenten en vakprofessionals

De studentencompetities Bedrijfs- en Autotechnicus van de Toekomst ken je natuurlijk al. Ze worden nu aangevuld met een derde categorie, speciaal voor vakprofessionals.Word jij Autotechnicus van het Jaar?

Als auto- of bedrijfsautotechnicus sta je elke dag voor nieuwe uitdagingen. De branche weet dat een goede technicus onbetaalbaar is. Maar wie is de beste? En wie is het aanstormende toptalent? En wat is nu de beste automotive opleiding? Met de AMT Awards komen we erachter.

Het belooft een flinke strijd te worden”

Studenten strijden, net als de afgelopen jaren, om de titel Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst. Professionals maken kans op de titel Autotechnicus van het Jaar. Het belooft een flinke strijd te worden, die losbarst op 25 oktober.

Gesteund door branche

De AMT Awards worden breed gedragen door de branche. Alliance Automotive Group, Sonic Equipment, LKQ Fource, AA Equipment Support, ACtronics, Vereniging ATC, MPM en Snap-on blijven als partners de competitie ook in 2021 ondersteunen.

Nieuwe partners zijn de RAI Vereniging, Hella, Autodistribution Nederland, KwikFit, NGK-NTK, High-Tec Specialty, DiagnoseXpert, Waeco en ZF.

Een flinke lijst, waar AMT bijzonder trots op is. Het vak van bedrijfs- en autotechnicus meer waarde geven is altijd het doel geweest van de competitie. De steeds groter wordende hoeveelheid partners geeft aan dat deze boodschap gehoord wordt.

Uitdagende vragen

De AMT Awards zouden geen betekenis hebben zonder een écht uitdagende kennistest. De vragen zijn gemaakt door GMTO, Electude, Oxcart en Edivision. De APK-vragen komen van de RDW en PSB. Dit staat garant voor vragen van lesniveaukwaliteit.

Hoeveel je ook oefent, een hoge score krijg je niet cadeau”

Om je voor te bereiden op de echte test, die je maar één keer kan doen, zijn er dit jaar voor het eerst oefentests. Maar hoeveel je ook oefent, een hoge score krijg je niet cadeau.

Mooie prijzen

Dat heeft een reden. De AMT Awards zijn serieuze competities waarmee de winnaars hele mooie prijzen kunnen winnen. Wie in de kortste tijd de meeste vragen van de online kennistest goed beantwoordt, mag zich in de halve finale uitleven op praktijkopdrachten van niveau. Voor het niveau in de beide finales zorgen Tom Seldenthuis van Seldenthuis Educatie en Leander Engelbertink van Focus op Mobiliteit.

Wie de finale wint, mag kiezen tussen een gevulde gereedschapskar van Sonic of een uitgebreide Picoscope-set van AA Equipment Support, inclusief gebruikerstraining. Studenten mogen zich daarnaast natuurlijk levenslang Bedrijfs- of Autotechnicus van de Toekomst 2022 noemen. De beste vakprofessional wordt Autotechnicus van het Jaar 2022.

Deelnemers maken kans op mooie prijzen

Beste school

Net als de vorige jaren strijden scholen om de titel ‘Beste school’. Opleidingen doen automatisch mee als tien of meer studenten de kennistest invullen. Doordat de vragen van lesniveaukwaliteit zijn, geeft de test een extra dimensie aan de lesstof.

Ben je docent en heb je meer informatie of promotiemateriaal nodig om je studenten enthousiast te maken? Mail naar amt@vakmedianet.nl en we helpen je! De prijs voor de winnende school is een uitgebreide Picoscope-set, beschikbaar gesteld door AA Equipment Support.

Doe mee!

De kennistests zijn vanaf 25 oktober beschikbaar via amtawards.nl. Je vindt hier ook de oefentests. In de opmars naar de halve finale, op 20 januari bij TAC Academy in Waalwijk, maken we tweewekelijks periodewinnaars bekend. Wie de hoogste score haalt, krijgt de AMT Lunchtools thuisgestuurd.

De finale van de AMT Awards vindt plaats op 8 februari, tijdens de vakbeurs Auto Prof in Gorinchem. We zien je daar!

Planning AMT Awards 2022

25 oktober 2021: Start kennistests op amtawards.nl

24 december 2021: Bekendmaking halvefinalisten

20 januari 2022: Halve finale individueel bij TAC Academy in Waalwijk

21 januari 2022: Halve finale scholencompetities

8 februari 2022: Finales AMT Awards en scholencompetitie

Elco van der Meer

Elco van der Meer

Redacteur

Elco testte jarenlang nieuwe auto’s en houdt van mobiliteit in de breedste zin van het woord. Ook van elektrische auto’s en van andere slimme mobiliteitsoplossingen. Wel pleit hij voor een genuanceerde kijk op auto’s en de autobranche. “Het stoort mij dat politici en nieuwsmedia vaak nét niet genoeg weten van auto’s om er iets over te mogen beweren. En dat ze auto’s vaak net niet belangrijk genoeg vinden om zich er echt in te verdiepen.”

Zijn eigen wagenpark kent twee posities. Eén daarvan wordt vast ingevuld door een gele Peugeot 306 Cabriolet, op de ‘wisselplaats’ vond je onder meer een Ford Mondeo Wagon met een – tot voor kort – extreem olieverbruik.

Gaat data-overdracht uit de auto ooit de fysieke APK vervangen? “Misschien wel”, denkt RDW-beleidsmedewerker Geert Konings, “maar niet in de komende dertig jaar.”

Auto’s veranderen, de wereld verandert, dus de APK moet mee. Maar hoe? Hoe ziet de toekomst van de APK eruit? Welke nieuwe eisen mogen we verwachten?...