Automechanika 2021, een beetje fysiek en vooral digitaal

Automechanika 2021, een beetje fysiek en vooral digitaal

Volgend jaar doen ze het weer als vanouds, maar dit jaar zal Automechanika Frankfurt er anders uitzien. Het wordt deels fysiek en deels digitaal.

Automechanika 2021, een beetje fysiek en vooral digitaal

Van 14 tot 16 september 2021 komt Automechanika met een compacte fysieke tentoonstelling in Frankfurt. De nadruk zal dit jaar liggen op het eenmalige ‘Digital Plus’-formaat. Als gevolg van corona zal Automechanika geen volledige internationale handelsbeurs volgens het oude recept kunnen organiseren.

Er zijn immers nog steeds beperkingen om vrij naar Frankfurt te reizen, maar vanuit de automobielindustrie is er wel behoefte aan een platform om zaken te doen.

Toch nog fysiek

Automechanika heeft een ‘plug-and-play’-versie gemaakt, waarbij het beperkt mogelijk is om persoonlijk in Frankfurt te exposeren en te netwerken op het beursterrein. Exposanten kunnen kiezen uit verschillende presentatiemogelijkheden en corona-veilige netwerklounges voor persoonlijke zakelijke ontmoetingen.

Er is een innovatieshow, er zijn netwerkruimtes en productpromenades gepland en buiten zal het nieuwe ‘Future Mobility Park’ worden gehouden; een test- en ervaringscircuit voor de mobiliteit van morgen.

En voor de rest digitaal

Veel van Automechanika zal digitaal plaatsvinden. De deelnemers kunnen digitaal netwerken en hun producten presenteren op een digitaal platform. Daar kunnen ze online met bezoekers netwerken, producten en innovaties live streamen en videogesprekken organiseren. De meeste video’s, productinformaties en bedrijfsprofielen van de exposanten blijven online nadat Automechanika is afgelopen.

Volgend jaar weer normaal

Dit jaar zal Automechanika de beurs voor het eerst combineren met Hypermotion, een logistieke beurs. Volgend jaar is er al weer een Automechanika, waarvan de datum al vast staat: van 13 tot en met 17 september 2022. Na de beurs van volgend jaar wil Automechanika het tempo van eens per twee jaar weer oppikken.

Eerder verschenen