AT en BAT van de Toekomst: Storingen oplossen en prijzen winnen!

AT en BAT van de Toekomst: Storingen oplossen en prijzen winnen!
Word jij de Autotechnicus of Bedrijfsautotechnicus van de toekomst?

Hoe groot is de busweerstand op PIN 6 en PIN 14 van de diagnosestekker in dit schema? Waar is het koudemiddel vloeibaar bij een druk van ± 15 bar? Wat is een aannemelijke waarde voor de gaspedaalpositie in deze datalijst? Hoe groot moet de zekering zijn als beide verwarmingselementen een weerstand hebben van 1,5 Ω? De voorrondes van de Autotechnicus- en Bedrijfsautotechnicus van de Toekomst-competities zijn in volle gang. Hoe doe je mee? Wanneer is de finale? En: Wie zijn de winnaars van week 2?

Om met die laatste vraag te beginnen, weekwinnaar bij de Bedrijfsautotechnici is Niels van de Goor. Op basis van het aantal goed beantwoorde vragen en de tijd die hij daarvoor nodig had kwam Niels tot een totaal van 916 punten. Een topprestatie! Toch scoorde weekwinnaar bij de Autotechnici Vince Vervoort nog hoger: 1072 punten. Allebei van harte gefeliciteerd, de 15-delige Hazet-schroevendraaiersets komen naar jullie toe.

Scholenprijs

Beide weekwinnaars zijn leerlingen van het Summa Automotive College (bekijk de video). Die school is goed op weg richting de finale van de Scholenprijs. Maar let op Summa, want Noorderpoort (bekijk de AMT-repo over de fantastische werkplaats), Drenthe College (bekijk hoe je je kwalificeert voor het TT-circuit), Rijn IJssel (bekijk de video) en Koning Willem I (bekijk de video) zitten je op de hielen!

Goed twee weken gehad, nog een kleine twee te gaan”

Hoe doe je mee?

Goed twee weken gehad, nog een kleine twee te gaan om zelf ook in aanmerking te komen voor deze prijs en de veel grotere prijzen die straks op de finalisten staan te wachten. Hoe je meedoet? Simpel, push de ‘Ik doe mee!-button’ op www.autotechnicusvandetoekomst.nl of op www.bedrijfsautotechnicusvandetoekomst.nl. En je krijgt vanzelf tien lastige vragen voorgeschoteld. Of je daar veel punten op scoort? Dat hangt af van de kwaliteit van je antwoorden én van de tijd die je nodig hebt om ze te geven.

autotechnicus van de toekomst
Eerst de theorie in de online voorronde, dan de praktijk in de grote finale op 23 november.

Tot ziens in de finale

Op 11 november, na vier weken voorronde, gaan de acht beste auto- en bedrijfsautotechnici naar de finale. Daar is het handen uit de mouwen voor de praktijkopdrachten in de examenwerkplaats van IBKI op vrijdag 23 november. Veel succes in de voorronde voor ATvdT of BATvdT en graag tot ziens in de finale!