nieuws

KS Tools helpt bij restloos aftappen van automaatolie

Werkplaats & Onderhoud 2349

Wat de do’s en don’ts zijn bij het verversen van de versnellingsbakolie schreven we eerder over. Of wellicht bezocht je de kennissessie op Auto Prof – AMT Live van ZF. Maar hoe krijg je goed alle oude olie uit de bak? Dat blijkt steeds lastiger. KS Tools levert er een slim versnellingsbakolie-aftapsysteemset voor waarmee je tijd bespaard én de automaat beter kan servicen.

KS Tools helpt bij restloos aftappen van automaatolie
KS Tools maakt het volledig aftappen van automaatbakolie een stukje gemakkelijker.

“Wie de olie uit de automatische versnellingsbak van de meeste BMW- en Mercedesvoertuigen wil verversen, heeft een probleem: er blijft meer dan twee liter olie achter in de versnellingsbak. Dit is een kwart van de totale oliehoeveelheid”, zegt hand- en speciaalgereedschappen leverancier KS Tools. Zij hebben daarop een versnellingsbakolie-aftapsysteemset in het programma opgenomen waarmee olieverversen zonder problemen lukt.

KS Tools: “Hiermee kan alle oude olie restloos uit de versnellingsbak worden verwijderd zonder gebruik te maken van duur spoelgereedschap. Daarmee is het aanbieden van verversing van de automaat-olie simpel en is het doorsturen naar de dealer niet meer nodig”.

Restolie restloos verwijderen

Olieresten die achterblijven, zeker in grotere hoeveelheden zijn natuurlijk ongewenst. Slijtagedelen en andere vervuiling die zich hebben verzameld blijven zo toch enigszins aanwezig in het systeem. KS Tools belooft dat met de nieuwe tool een niet noemenswaardige oliehoeveelheid achterblijft in de versnellingsbak, zodat je meteen kan starten met het vullen van de bak met verse olie.

De gereedschapset (KS Tools nummer 150.9555) wordt geleverd in een stabiele kunststofkoffer. Deze bevat, naast de aftaparmatuur met drukreduceerder, in totaal drie versnellingsbakspecifieke adapters voor de verschillende voertuigmerken. Het gereedschap kan eenvoudig worden bediend en maakt een interessante tijdsbesparing in de werkplaats mogelijk. De aanbevolen adviesprijs is € 199,90.

Meer weten? Bezoek de website van KS Tools.

Reageer op dit artikel