nieuws

Eedse Jagersma wint door passie voor het vak

Werkplaats & Onderhoud 1281

128 potentiële winnaars van de AMT Black Box-wedstrijd hadden we in de hand. En er stond veel op het spel want door het juist raden van de vijf auto-onderdelen op Auto Prof – AMT Live kon je een PlayStation 4 + F1-game winnen. En de winnaar? Die bepaalden we door de bierviltjes met de vijf juiste auto-onderdelen, in de lucht te gooien tot er 1 overbleef. Vanmorgen verblijde we Eedse Jagersma met zijn gewonnen prijs.

Eedse Jagersma wint door passie voor het vak
Eedse Jagersma ontving vanochtend de gewonnen PlayStation 4 + F1 2018-game uit handen van AMT-hoofdredacteur Tom Polman.

‘Even’ ruim 160 km rijden om in het Groningse Doezum uit te komen. Eerlijk is eerlijk, in eerste instantie hadden we geen idee waar dit in Nederland lag. De naam van het autobedrijf zei ons wel wat: AutoExcellent Bosklopper. Daar werkt winnaar Eedse Jagersma als chefwerkplaats. Geregeld zag je het autobedrijf al langskomen in de ‘Gemist op Facebook’-rubriek in ons vakblad. En het toeval wil ook nog eens dat ze de Facebookfoto van de maand hadden. Kortom, we reden vanmorgen richting het hoge Noorden om de prijs aan Eedse te overhandigen.

Passie voor het vak

Eedse is 44 jaar en inmiddels zes jaar chefwerkplaats. Wat hij het leukste vindt aan zijn vak? Het contact met klanten: “Ik hou van een stevige diagnoseklus, maar nog leuker in mijn functie vind ik het goed uitleggen van een reparatie aan de klant. Ook al kost het hem duizend euro, ik wil dat de klant met een goed gevoel naar huis gaat.

Eedse bezocht ook al jaren lang het AMT Live-kennisevenement, en onlangs Auto Prof – AMT Live in Hardenberg. “Je moet bijblijven in deze tijd met de nieuwste technieken en ontwikkelingen”, zegt Eedse. “Wij willen graag specialist blijven op verschillende vlakken om ons te onderscheiden in de omgeving van andere autobedrijven, en dan heb je de juiste tools én kennis nodig.”

Vijf onderdelen

Tijdens Auto Prof – AMT Live deed Eedse mee aan de AMT Black Box-wedstrijd. Welke vijf auto-onderdelen hadden we verstopt? Je las het eerder hier. En de PlayStation 4, die gaat dit weekend nog aangesloten worden. “Ik heb een vol weekend, maar mijn twee dochters willen ongetwijfeld dat ik het installeer. Super bedankt!”

Welke passie Eedse Jagersma nog meer heeft voor het autovak? Dat lees je in AMT 11 in de rubriek Trots op het Vak. AMT 11 verschijnt vrijdag 23 november.

Bekijk hieronder de video hoe we van alle 128 deelnemers met de vijf juiste onderdelen teruggingen naar winnaar Eedse Jagersma:

Reageer op dit artikel