nieuws

Schadenet certificeert schadeherstelbedrijf met combinatieaudit

Werkplaats & Onderhoud 1300

Schadenet certificeert schadeherstelbedrijf met combinatieaudit

Schadenet certificeert zich als keten met al haar 126 vestigingen door middel van een combinatieaudit voor de FOCWA Standaard, MVO, ISO 9001 en ISO 14001. Een ‘slimme manier waardoor de leden van Schadenet tijd, geld en energie besparen’, aldus brancheorganisatie FOCWA.

Schadenet heeft de certificering voor de Focwa Standaard, MVO, ISO 9001 en ISO 14001 gecombineerd. Hierdoor besparen de 126 aangesloten vestigingen tijd, geld en energie, zo is de bedoeling. Femke Teeling, directeur FOCWA Schadeherstel: “Onze leden zitten niet te wachten op verschillende audits. Zij willen hun vakmanschap elke dag in de praktijk brengen. Als brancheorganisatie stimuleren we daarom ook het combineren van audits. Vanuit FOCWA zijn wij proceseigenaar van de FOCWA Standaard. Samen met de certificerende instellingen willen we onze leden maximaal ontzorgen. We zijn dan ook heel erg blij dat dit nu met de certificering van Schadenet is gelukt.”

FOCWA Standaard

In 2016 werd de FOCWA Standaard geïntroduceerd. Hiermee waarborgt de federatie van schadeherstellers ‘kwalitatief en veilig schadeherstel’. Alle leden van FOCWA Schadeherstel moeten voldoen aan deze norm. Elke aangesloten schadehersteller wordt jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke certificerende instantie. Dit op het gebied van opleiding, uitrusting/apparatuur, goede bedrijfsvoering en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij een goed resultaat ontvangt de ondernemer het certificaat FOCWA Standaard.

Audits door Kiwa

De verschillende certificeringen voor FOCWA Standaard, Erkend duurzaam, Duurzaam repareren, BOVAG standaard en ISO normen worden nu dus gecombineerd. Certificeringsinstantie Kiwa verzorgt de audits. Mounir El Berrah, managing director van KIWA: “Als certificerende instelling zijn wij al jaren bezig om audits slim te combineren. De auditlasten worden voor onze klanten verlicht. Kiwa kan snel en beter auditen en het proces is zo voor iedereen helder. In de schadebranche kan Kiwa de FOCWA Standaard combineren met Erkend duurzaam, duurzaam repareren,  BOVAG standaard en ISO normen. Kiwa is druk bezig om ook erkend merkherstel in haar dienstenpakket op te nemen en trekt daar samen met FOCWA in op.”

Reageer op dit artikel