nieuws

‘Autotechnicus van de Toekomst’: Halve finale in zicht!

Werkplaats & Onderhoud 1089

Het zit er op. De eerste ronde van de verkiezing van ‘Bedrijfsauto- en Autotechnicus van de toekomst’ is afgesloten. Vier weken lang hebben studenten Mbo-Autotechniek zich gestort op de online kennistest. De laatste weekwinnaars én de halvefinalisten zijn bekend!

‘Autotechnicus van de Toekomst’: Halve finale in zicht!
De halvefinalisten zijn bekend! Na de theorie volgt de praktijk. Net als vorig jaar zal de halve finale in de Examenwerkplaats van Innovam plaatsvinden.

Er is massaal door studenten meegedaan. Daar zijn we heel erg blij mee, want het laat zien dat Nederland barst van enthousiast technisch talent. Voor we met tromgeroffel bekend maken wie zijn technische kunsten in de halve finale mag vertonen, feliciteren we eerst de twee laatste weekwinnaars van de online kennistest.

Matthias Bolk van ROC Zadkine heeft bij de Bedrijfsautotechneuten de weekprijs binnengesleept. Zijn behaalde 814 punten leveren hem een RPT Training van Innovam naar keuze op.

De Kraft gereedschapsset gaat richting het Koning Willem 1 College. Fatih Cakir heeft in de laatste week een indrukwekkende score van 1013 punten behaald. Proficiat heren!

En nu de halve finale!

De eerste horde naar de titel van ‘Bedrijfsauto- en Autotechnicus van de Toekomst’ is genomen. De tweede ronde komt er aan. Welke 4 studenten per verkiezing gaan door naar de halve finale? (Tromgeroffel…..)

Bij de Autotechniek studenten zijn dat:

Naam Opleiding Aantal punten
Fatih Cakir Koning Willem I College 1013
Jim van de Eeden Summa Automotive 934
Giel van de Loo Summa Automotive 905
Daan Schurink ID College Gouda 894

En bij de Bedrijfsautotechneuten zijn de halve finalisten:

Naam Opleiding Aantal punten
Jari Bouleij Koning Willem I College 871
Tom Verdeuzeldonk Summa Automotive 848
Antwan van Veenendaal Koning Willem I College 830
Martijn Veen ROC van Amsterdam / MBO College Westpoort 815
Tijdens de spannende en razendsnelle finale strijden vier studenten om de titel Autotechnicus van het Jaar 2016. In vier opdrachten van vier minuten wordt hun kennis op de proef gesteld. Lees meer over de halve finale op pagina 24 en over de finale op pagina 38.

Tijdens de spannende en razendsnelle finale strijden vier studenten om de titel Autotechnicus van het Jaar 2016. In vier opdrachten van vier minuten wordt hun kennis op de proef gesteld. Lees meer over de halve finale in AMT 11.

Deze 8 studenten zullen op zaterdag 28 oktober a.s in de examenwerkplaats van Innovam in Nieuwegein verder strijden om de titel. In de werkplaats wacht hen een aantal uitdagende praktijkopdrachten. De beste twee gaan uiteindelijk door naar de finale die gehouden wordt op 16 november op AMT Live!

Kom aanmoedigen!

Wil je de studenten in actie zien op 28 oktober? Dat kan! De halve finale vindt tijdens de ‘Fast Forward Day’ van Innovam plaats. Een dag vol snelle, automotive activiteiten. Mooie gelegenheid om de studenten aan te moedigen én een kijkje achter de schermen te nemen bij Innovam.

Reageer op dit artikel