nieuws

Hoe herken je een goede diagnosetester?

Werkplaats & Onderhoud 3098

Hoe herken je een goede diagnosetester?

In AMT 6 vroegen we de leveranciers van Nederlandse bodem hoe je een goede diagnosetester herkent. Natuurlijk sommen ze dan graag de voordelen van juist hun eigen apparatuur op. Voor wie daar een beetje doorheen prikt, levert het artikel heel praktische tips op. Kijk even mee naar de antwoorden van Smeets Solutions.

Hoe je een goede diagnosetester herkent? Smeets Solutions wijst op gebruiksgemak: “We hebben nu een speciale app op de Autel MaxiSys die aangeeft wat de software per merk kan op het gebied van uitlezen, programmeren en kalibreren. Dat schept al duidelijkheid voordat je een functie gaat ‘proberen te vinden’. Zo verlies je daar niet onnodig tijd mee.”

Meer gemak

Ook gemakkelijk: “De MaxiSys wordt in de Nederlandse taal geleverd. Dat maakt hem gemakkelijk in gebruik voor iedereen in de werkplaats.” En: “Op dit moment zien we eenvoudige mogelijkheden in de software om in gebruikerservaringen, foutcodes en probleemoplossingen te delen in een community. Ook op afstand meekijken is mogelijk.”

Niet alleen gemak!

In het artikel in AMT 6 komen ook AA-Equipment (Launch, Autocom, Actia, VDO), Bosch, Delphi, Explora (Texa), DiagnosES (Autocom, Foxwell Nebula), Hella Gutmann, en Snap-on aan bod. En er worden tal van andere onderwerpen besproken die van belang zijn bij diagnosetesters. Denk aan: het inleren en kalibreren van radars en camera’s van rijassistenten, merkeigen foutcodes, kosten en frequentie van updates, helpdesk en training, multimeter- en oscilloscopefuncties en koppeling aan andere meetapparatuur.

Makkie?

Is de keuze voor een diagnosetester met al die info nu een makkie? Zeker niet. Maar met alle gegevens op een rij, is de kans op een verkeerde keuze in ieder geval een stuk kleiner.

Reageer op dit artikel