nieuws

Xenum additief voor indirect én direct ingespoten benzinemotoren

Werkplaats & Onderhoud

Xenum additief voor indirect én direct ingespoten benzinemotoren

Xenum Techno-Chemicals heeft een nieuw additief voor indirect én direct ingespoten benzinemotoren ontwikkeld. Xenum In & Out Petrol Cleaner heeft volgens de fabrikant een dubbele werking; het verwijdert roet- en andere vormen van vuilafzetting aan alle onderdelen in het brandstofsysteem en voorkomt dat het systeem opnieuw door vuil aangetast wordt.

“In & Out Petrol Cleaner is één van onze nieuwe absolute topproducten en een ultiem brandstofadditief voor de huidige generatie moderne benzinemotoren. In & Out Petrol Cleaner is de nieuwe benchmark en overklast technisch alles wat er op de additieven-markt te vinden is”, zegt Xenum-CEO Peter Tossyn.

Inlaatsysteem en kleppen blijven schoon

In & Out Petrol Cleaner is enerzijds detergerend en desinfecteert en beschermt onderdelen in het brandstofsysteem zoals de brandstoftank, opvoerpomp, hogedrukpomp, injectoren en inlaatkleppen doeltreffend, zegt Xenum.
Anderzijds verwijderen zuurstofrijke polaire componenten roet en vuilafzetting in de verbrandingskamer, het uitlaatsysteem, de turbo, katalysator en het benzine-roetfilter (Gasoline Particle Filter / GPF van moderne GDI-motoren). “Xenum In & Out Petrol Cleaner zorgt voor een optimaal werkend injectiesysteem waardoor het inlaatsysteem en de kleppen schoon blijven”, claimt de fabrikant.

Vervuiling veroorzaakt kostbare motorschade

“De huidige generatie moderne, milieuvriendelijke, maar zeer complexe direct en indirect ingespoten benzinemotoren, hebben allemaal perfect werkende brandstofsystemen nodig om optimaal te presteren. Als een van de onderdelen in het brandstofsysteem door vervuiling niet of niet goed functioneert, zullen de prestaties en het brandstofverbruik hier sterk onder lijden”, zegt Xenum.

“Interne vervuiling van motoren kan bovendien leiden tot kostbare schade aan dure onderdelen en arbeidsintensieve reparaties. We adviseren om In & Out Petrol Cleaner tijdens iedere onderhoudsbeurt aan de benzine in de tank toe te voegen. Xenum In & Out Petrol Cleaner kan ook worden toegepast om emissieproblemen en motorstoringen op te lossen.”

Reageer op dit artikel