nieuws

Schrader waarschuwt voor namaak TPMS-sensoren

Werkplaats & Onderhoud

Schrader waarschuwt voor namaak TPMS-sensoren
Echt of fake? Hoe herken je een nagemaakte TPMS-sensor?

TPMS-fabrikant Schrader waarschuwt autobedrijven voor namaak TPMS-sensoren. Op het eerste gezicht lijken ze op de originele Schrader-sensoren, maar wie op de details let ziet duidelijke verschillen. Hoe herken je de imitatiesensoren?

Namaakproducten zijn een doorn in het oog van fabrikanten. Gates nam al eerder maatregelen om productpiraterij tegen te gaan. Nu blijkt dat de TPMS-sensoren van Schrader nagemaakt en aangeboden worden. In een waarschuwingsbrief wijst de sensorfabrikant op de mogelijke gevaren.

“Hoewel de producten op het eerste gezicht op de Schrader-sensoren lijken, voldoen ze niet aan de OEM-specificaties die voor onze producten gelden”, waarschuwt Schrader. “In sommige gevallen zijn de sensoren van niet originele ventielen voorzien. Wij hebben de producten onderzocht en vrezen problemen waarbij de veiligheid in het geding komt.” Vanzelfsprekend geeft de TPMS-fabrikant geen garantie op de imitatieproducten en eventuele gevolgschade.

Namaak vs origineel

Schrader heeft de producten met elkaar vergeleken. In onderstaande tabel zijn de belangrijkste verschillen zichtbaar:

Schrader

Mocht je twijfelen over de authenticiteit van de producten of vragen hebben, kun je contact opnemen met Schrader via 0049 800 55 55 87 67.

En stel dat je een auto in de werkplaats krijgt waarbij het TPMS-systeem niet werkt, mag je die dan goedkeuren voor de APK?

Reageer op dit artikel