nieuws

NRF Easy Fit-productlijn helpt condensor vervangen

Werkplaats & Onderhoud

NRF Easy Fit-productlijn helpt condensor vervangen

Strooizout is de grote vijand van de condensor. Met de Easy Fit-productlijn van Nederlandse Radiateuren Fabriek (NRF) is de condensor eenvoudig te vervangen.

Hoe langer de winter, hoe meer zout er op de wegen gestrooid wordt en hoe vaker er schade wordt vastgesteld aan de airconditioning condensor. Het strooizout veroorzaakt corrosie op de condensor. Zodra de airconditioning dan wordt ingeschakeld, komt er een hoge druk op te staan (vijftien bar en meer) en gaat de condensor lekken. Doordat de condensor koelgas verliest, ontstaat er niet het gewenste koeleffect. De enige oplossing is het vervangen van de condensor.

Eenvoudig te vervangen

Met de Easy Fit-productlijn van NRF (Nederlandse Radiateuren Fabriek) is de condensor eenvoudig te vervangen. AMT was al eens te gast bij NRF. De condensor is door het lage kookpunt van het koelgas altijd de eerste warmtewisselaar in de rijrichting van het voertuig, zodat de koude omgevingslucht naar de warmtewisselaar toegevoerd wordt. Dit zorgt ervoor dat er voldoende koelgas condenseert (vloeibaar wordt), dat vervolgens in de verdamper weer verdampt om daar warmte uit het interieur op te nemen.

Alle onderdelen in één kit

De NRF Easy Fit-kits bevatten alle benodigde montageartikelen, zoals radiateurdoppen, slangklemmen, o‑ringen, afsluitpluggen en adapters. Het is belangrijk om de juiste O‑ringen te gebruiken en die te bevochtigen met voldoende PAG-olie om beschadigingen en (daardoor) lekkage te voorkomen. NRF levert sinds twee jaar de Easy Fit-installatiekits voor airco- en motorkoelingssystemen voor radiateuren, compressors, condensors, drogers en verdampers.

Reageer op dit artikel