nieuws

Met Waeco probleemloos het aircoseizoen door

Werkplaats & Onderhoud

Met Waeco probleemloos het aircoseizoen door

KwikFit en Dometic Waeco AirCon Service gaan een samenwerking aan. Waeco ondersteunt Kwikfit door de aircoserviceapparatuur in optimale conditie te houden en het werkplaatsredement te verhogen. Hoe doet Waeco dat?

Waeco AirCon gaat alle aircoservicestations van KwikFit-vestigingen onderhouden, repareren en waar nodig vervangen. Daarnaast heeft Waeco het trainingscentrum van KwikFit uitgerust met een aantal aircoservicestations, om de autotechnici van KwikFit op te leiden.

Klaar voor het aircoseizoen

In het voorjaar en de zomer is het aantal aircoservicedoorgangen het grootst. Als op dat moment een aircoserviceapparaat een storing krijgt zorgt dat voor problemen. “Het apparaat moet dan het liefst gisteren gerepareerd worden. Bovendien kost het de werkplaats geld. Niet alleen omdat het serviceapparaat niet gebruikt kan worden, maar ook omdat de onderhouds- of reparatiekosten vaak hoger liggen dan bij een reguliere onderhoudsbeurt”, zegt Toon Snoeren, aftersales directeur Dometic.

Servicecontract met verlengde garantie

Om tussentijdse probleem te voorkomen biedt Dometic een servicecontract aan, eventueel met verlengde garantie. Voor 258 euro (exclusief BTW) per jaar krijgt het aircoapparaat jaarlijks een servicebeurt. Het bedrag is inclusief voorrijkosten en onderhoudsartikelen. Snoeren: “258 euro is een schijntje in vergelijking met het rendementsverlies als een unit kapot gaat en pas na een paar dagen weer operationeel is.” Onlangs ging Waeco ook een samenwerking aan met EasyAirco.

Reageer op dit artikel