nieuws

Draagbare viergastester van Maha

Werkplaats & Onderhoud

Draagbare viergastester van Maha

Maha Nederland introduceert de Kane Auto 4-1 uitlaatgastester op de markt en noemt het de HandyGas. Het is een draagbare viergastester die geschikt is voor de APK. “En het is de goedkoopste van Nederland”, zegt Maha.

HandyGas is een draagbare viergastester van de Britse fabrikant Kane. De bruikbaarheid van de HandyGas – ook wel de Kane Auto 4-1 genoemd – is hoog, want het apparaat heeft geringe afmetingen, weegt slechts één kilo en kan dus op iedere werkplek worden gebruikt. De auto hoeft dus niet naar de tester toe. In twee minuten is de HandyGas opgewarmd.

Met APK-erkenning

De HandyGas is een viergastester en meet dus CO, HC, 02, CO2 en berekent de lambda-waarde. Maha levert de CO‑meter inclusief een NMi‑erkenning, zodat de HandyGas ook voor de APK gebruikt kan worden. De HandyGas is energiezuinig en kan maximaal vier uur werken op een interne oplaadbare batterij.

De goedkoopste van Nederland

Volgens Maha Nederland worden er steeds minder testers gebruikt, maar voor bedrijven die aan vervanging toe zijn of met een defect apparaat zitten, is de HandyGas een perfecte oplossing. Maha claimt dat de HandyGas met 1.850 euro (exclusief BTW) de goedkoopste viergastester op de Nederlandse markt is. “De prijs en het tarief voor het jaarlijkse onderhoud en de certificering maken ‘m zeer aantrekkelijk”, aldus Ferry Haasjes van Maha. Opties zijn een doorkoppeling naar de pc en een draadloze printer.

Reageer op dit artikel