nieuws

Bardahl biedt vier nieuwe transmissieoliën

Werkplaats & Onderhoud

Bardahl biedt vier nieuwe transmissieoliën

Bardahl breidt de lijn transmissieoliën verder uit met vier nieuwe oliën. Het gaat om twee nieuwe automatische versnellingsbakoliën, een handgeschakelde versnellingsbakolie en een CVT transmissieolie.

De twee nieuwe automatische Bardahl-transmissieoliën zijn ATF VI en VIII. Het zijn honderd procent synthetische oliën en ze zijn geschikt voor zes-, respectievelijk acht- en negen-versnellingen van ZF die toegepast worden in onder andere Volkswagen, BMW en Jaguar. Kenmerkend voor beide versnellingsbakoliën zijn de langere levensduur van de transmissie en het soepel schakelen zonder trillingen.

Voor handbakken

De FE 75W Syntronic is een honderd procent synthetische olie, voor gebruik in handgeschakelde versnellingsbakken van personenwagens (tevens droge koppeling), waarmee brandstofbesparing mogelijk is. Bardahl: “Deze versnellingsbakolie biedt goede koude starteigenschappen, zorgt voor soepel schakelen zonder trillingen en garandeert een lange levensduur van de versnellingsbak.” Daarnaast is deze brandstofbesparende versnellingsbakolie geschikt voor de DSG ‘dry clutch’ van Volkswagen met versnellingsbakcodes DQ200, DQ500, DQ501.

Voor CVT

De vierde nieuwe Bardahl-olie is de CVT Fluid Syntronic, een honderd procent synthetische transmissieolie op basis van hoogwaardige basisoliën en ontwikkeld voor continu variabele transmissies (CVT’s) met stalen duwbanden of kettingen. Deze transmissieolie biedt bescherming tegen slijtage en bezit stabiele frictie‑eigenschappen. De olie zorgt voor soepel schakelen, zonder trillingen.

Reageer op dit artikel