nieuws

Forté combineert twee koelsysteemproducten

Werkplaats & Onderhoud

Forté combineert twee koelsysteemproducten

Forté lanceert een nieuw onderhouds- en reparatieproduct, de Forté Advanced Radiator Stop Leak. Het is een combinatie van de Radiator Stop Leak en de Cooling System Conditioner.

Koelvloeistof beschermt tegen vorst, corrosie, oververhitting en smeert de waterpomp. Een juiste bedrijfstemperatuur van de motor is niet alleen van belang voor prestaties en verbruik, maar ook voor een lagere uitstoot.
Er wordt steeds meer van het koelsysteem verwacht, omdat de omvang van het systeem nauwelijks groeit, maar de motorruimte wel steeds voller raakt. Bovendien verliezen de additieven in de koelvloeistof hun werking tijdens het gebruik en verouderen alle soorten koelvloeistof, zelfs OAT en longlife.

Twee in één

De Forté Advanced Radiator Stop Leak is een combinatie van de Radiator Stop Leak en de Cooling System Conditioner. Het is zowel te gebruiken voor onderhoud als reparatie.
Het middel beschermt tegen ketelsteen en corrosie, gaat veroudering van de koelvloeistof tegen en smeert de waterpomp. Het verbetert daarnaast de kwaliteit en werking van de koelvloeistof en voorkomt vervuiling van het koelsysteem. Tevens voorkomt het lekkage door afdichting van haarscheurtjes in het koelsysteem. Door deze eigenschap is het ook prima te gebruiken voor noodreparaties aan het koelsysteem.

Reageer op dit artikel