nieuws

Autec-catalogus: “doe meer met minder werkplaats!”

Werkplaats & Onderhoud

Autec-catalogus: “doe meer met minder werkplaats!”

“Onze catalogus 2014-2015 is uit”, juicht Autec-VLT in een persbericht. Is dat boeiend? Jazeker, want Autec-VLT beperkt zich niet tot een opsomming van nieuwe en minder nieuwe werkplaatsequipment. Nee, Autec-VLT doet de werkplaats ook slimme indelingsideeën aan de hand. Daar willen we meer van weten!

Even zo’n catalogus aanvragen? Hoeft niet. Je vindt ‘m gewoon op de Autec-VLT website en vanaf daar kun je ‘het ideeënboek’ online inkijken. Dus bladeren maar, de ideeënsectie begint op pagina 6.

Ruimte besparen

De catalogus laat zien dat je met een slimme keuze van hefbruggen veel kostbare ruimte bespaart. Ideaal voor een werkplaats die uit zijn jasje groeit. Hoe werkt dat? Het ideeënboek presenteert een werkplaats met 2- en 4-kolomshefbruggen.

Slimmere hefbruggen

Zou de ondernemer gekozen hebben voor stempelhefbruggen in plaats van die tweekolommers, dan staan die kolommen niet meer in de weg. Dat spaart ruimte. Door te kiezen voor opbouwschaarhefbruggen zou hij zelfs nog ietsje meer ruimte kunnen besparen.

Vloervlakke schaarhefbruggen

Maar een echte klapper maakt deze ondernemer pas door in plaats van die tweekolommers te kiezen voor vloervlakke inbouwschaarhefbruggen. Door die verzonken opstelling kunnen die immers toe met een veel smaller middenpad. Was er voor de eerste opstelling nog 539 m2 nodig, in deze laatste variant is dat met exact hetzelfde aantal werkplekken nog maar 387 m2. Een ruimtebesparing van bijna 30%. Even bladeren kan dus heel rendabel zijn.

Reageer op dit artikel