nieuws

Stap-voor-stap diagnosestellen met nieuwe Snap-on Modis Ultra

Werkplaats & Onderhoud

Stap-voor-stap diagnosestellen met nieuwe Snap-on Modis Ultra

Snap-on introduceert een nieuwe diagnosetester, de Modis Ultra. Met de naam ‘Ultra’ refereert de fabrikant aan de succesvolle Solus Ultra, die de afgelopen twee jaar meer dan duizend keer verkocht werd. Wordt de nieuwe Modis Ultra net zo succesvol? De mogelijkheden van de diagnosetester zien er veelbelovend uit.

De Snap-on Modis Ultra biedt meer mogelijkheden dan de Modis, zijn voorganger. De tester leest niet alleen foutcodes uit, maar helpt ook bij het stellen van de juiste diagnose. De zogenoemde Component Tester Meter helpt de autotechnicus stap-voor-stap alle regeleenheden te controleren. Het voordeel daarvan is dat er geen papieren documentatie of computer met technische informatie nodig is. Dat werkt efficiënter en verkleint de kans op fouten.

Moderne Snap-on Ultra

De nieuwe diagnosetester van Snap-on heeft een ingebouwde tweekanaals scope en beschikt over merkspecifieke informatie. De software is geschikt voor ruim 40 verschillende automerken en ondersteunt nieuwe technieken zoals stuurhoeksensoren, TPMS, parkeersystemen en hybride aandrijvingen.

Altijd klaar voor gebruik

Inschakelen van het apparaat neemt slechts vijf seconden in beslag en de tester wordt continu via het voertuig opgeladen. Zo is de Snap-on-tester altijd klaar voor gebruik. Zelfs een snelle controle bij de APK is mogelijk. Met één druk op de knop controleert de Modis Ultra de auto op APK-gerelateerde foutcodes. De autotechnicus bedient de diagnosetester via het touchscreen of de navigatieknop.

Snap-on ondersteuning

Bij de aanschaf is een ééndaagse training bij het EuroTechCenter in Soest inbegrepen. Mochten er in de werkplaats vragen ontstaan, dan helpt de telefonische EuroTechCenter-helpdesk de autotechnicus verder.

Modus Ultra in de werkplaatspraktijk

AMT gaat de nieuwe Modus Ultra binnenkort ‘unboxen’. In het maartnummer van AMT-vakblad leest u over onze ervaringen. Mis het niet!

Reageer op dit artikel