nieuws

Autoservice goedkoper met revisiedelen

Werkplaats & Onderhoud

Autoservice goedkoper met revisiedelen

Groen en milieuverantwoord bezig zijn berust mede op hergebruik van materialen. Dat kan in de autoservice door gebruikte of gereviseerde delen te gebruiken in plaats van nieuwe. Een nog groter voordeel is dat je daarmee goedkoper kunt repareren. Dat slaat aan, leert ons een bezoek aan Gebroeders Klein Gunnewiek. Nieuw, gebruikt, gerepareerd en gereviseerd komen daar samen.

Naast een professioneel demontagebedrijf kwam tien jaar geleden een revisie-afdeling, en beide groeien sindsdien voorspoedig. Dat kan lang niet ieder bedrijf in de autobranche zeggen.
Ook de revisie gaat professioneel, in serieproductie zodat gangbare motoren, cilinderkoppen en meer ruim op voorraad liggen. Dat maakt revisie nog aantrekkelijker, wanneer het autobedrijf niet hoeft te wachten op revisie van een aangeleverd kapot onderdeel.

Van gebruikt tot nieuw materiaal

Om in serie te kunnen reviseren gebruikt Klein Gunnewiek zijn demontagebedrijf als bron, voor gebruikte delen van jonge auto’s. Zo liggen gebruikte en gereviseerde delen ook broederlijk bijeen in het goed georganiseerde magazijn.
Daarnaast koopt Klein Gunnewiek partijen nieuwe onderdelen op, overschotten uit diverse bronnen. Zo is er hier dus voor het autobedrijf keus uit nieuw, gebruikt, deelrevisie of volledig gereviseerd. En eventueel ruil van een kapot deel voor een gereviseerde vervanging. Alleen bij bijzondere, niet gangbare delen komt nog revisie voor van aangeleverde onderdelen, waarbij het dan natuurlijk wel wachten is tot de revisie is voltooid.

Advies en veel ervaring

Omdat Klein Gunnewiek vanouds specialisatie heeft in delen van de Volkswagen-groep, Ford en Opel, en daaraan houdt, werd enorme ervaring met die merken opgedaan. Daarmee worden tijdens revisie ook onderdelen verbeterd die in de praktijk zwakke punten blijken
Verder is het bedrijf gul met advies hoe gereviseerde delen het best gemonteerd kunnen worden, wat de oorzaak van schedes kan zijn, en welke extra delen eventueel beter meteen vervangen kunnen worden omdat ze vaak problemen geven.
Wilt u meer weten over wat Klein Gunnewiek te bieden heeft, lees onze reportage in AMT 12, ons nieuwste nummer. Als u een abonnement heeft, natuurlijk.

Reageer op dit artikel