nieuws

Würth iQ 330 stelt diagnose op afstand

Werkplaats & Onderhoud

Würth iQ 330 stelt diagnose op afstand

Würth Online World introduceert een nieuw diagnoseapparaat: de Würth iQ 330. Het diagnosesysteem bestaat uit een tablet met vernieuwde Wow!-diagnosesoftware, een nieuw dockingstation en de Snooper+. Naast de apparatuur biedt Würth technische ondersteuning op afstand. Hoe helpt de iQ 330 de autotechnicus storingen sneller op te lossen?

Het nieuwe diagnoseapparaat beschikt over een 9,7 inch touchscreen en is uitgerust met een camera. Die kan gebruikt worden in combinatie met de Wow!-hotline. Via een directe verbinding kan een externe autotechnicus, een Würth-medewerker, meekijken tijdens het diagnosestellen en adviezen geven.

OBD-poort snel gevonden

De iQ 330 is middels WiFi met het internet verbonden. Via een Bluetooth-verbinding staat het diagnosesysteem in verbinding met de Snooper+. Die wordt aangesloten op de OBD-poort in de auto. De diagnosesoftware geeft de locatie van de aansluiting aan. Omdat die soms lastig te zien is, is de Snooper+ voorzien van een ledlampje. De Snooper+ werkt ook als flightrecorder tijdens een proefrit, de meetgegevens worden dan opgeslagen. Een voordeel daarvan is dat een helpdeskmedewerker mee kan kijken en oplossingen kan aandragen.

Meer mogelijkheden op dockingstation

De iQ 330 is gebouwd voor de werkplaats: hij is stof- en waterdicht en een riem aan de achterkant biedt extra houvast. De accu houdt het zes uur vol. Via het dockingstation wordt het apparaat opgeladen. Het dockingstation beschikt over aansluitingen voor een muis, toetsenbord, printer en extern beeldscherm. Uiteraard kan de iQ 330 ook los als tabletcomputer gebruikt worden.

Praktische zoekfunctie

De diagnosesoftware is voor zowel personenauto’s als bedrijfsauto’s geschikt. De iQ 330 beschikt over een zoekfunctie. De autotechnicus voert bijvoorbeeld het automodel, het onderdeel of de functie in en de iQ 330 toont direct alle mogelijkheden. Het zogenoemde iQ Memory houdt een historie bij, zo zijn eerder uitgelezen data snel terug te vinden.

Würth iQ in de praktijk

De voorganger, de iQ 320, is al drie keer beoordeeld in AMT Diagnosewijzer. De iQ 330 staat vanaf nu ook met prijzen en specificaties in AMT Diagnosewijzer. Topmonteur Frank Bouman stelt de iQ 330 in december op de proef in de rubriek ‘Diagnosetester getest’ in het vakblad AMT.

Reageer op dit artikel