nieuws

Draadloze viergastester van Capelec

Werkplaats & Onderhoud

Draadloze viergastester van Capelec

De CAP3600 is een viergastester van Capelec. De tester onderscheidt zich van andere modellen door de draadloze functionaliteiten en een groot touchscreen in de werkplaats. Dat maakt het werken volgens Capelec nog efficiënter.

Een losse module met de meetsonde staat via Bluetooth in verbinding met de computer. Voor de roetmeting is een aparte module leverbaar, die ook via Bluetooth met de computer communiceert. Voor een meting hoeft de autotechnicus alleen de meetsonde te plaatsen.

Grote pictogrammen

De computer en het touchscreen zijn op een roestvrijstalen zuil gemonteerd. Die staat op een vaste plek in de werkplaats. De autotechnicus bedient de tester via een afstandsbediening vanuit de auto of via het touchscreen. Het beeldscherm toont grote pictogrammen, zodat het duidelijk afleesbaar en makkelijk te bedienen is. De autotechnicus ziet op het beeldscherm meteen of de uitlaatgaswaarden in orde zijn.

Diagnose stellen

De uitlaatgastester is uit te breiden met een aantal accessoires die via Bluetooth te koppelen zijn. Capelec biedt een EOBD-tool, een temperatuursensor en toerentalsensor aan. Het touchscreen toont de data van de aangesloten accessoires. Handig bij het diagnosestellen.

Op maat gemaakte software

De tester draait op een Linux-besturingssysteem. De software is speciaal ontwikkeld voor de uitlaatgaster en werkt daarom snel en efficiënt. Capelec wordt geleverd door JN Testapparatuur.

Reageer op dit artikel